szerző:
hvg.hu

Nekiment Orbán Viktor a napirend előtti felszólalásában a bíróságnak és az energiaszolgáltató cégeknek. Mindezt amiatt, mert pénteken pert nyertek a gázszolgáltatók az állammal szemben, és ha jogerőre emelkedik, elbukhatnak a kormány rezsifaragási tervei. A kormányfő arra szólította fel az embereket, hogy lázadjanak fel az energiaszolgáltatók ellen. Bejelentette azt is, ha elkaszálják a törvényt, akkor még nagyobb rezsicsökkentést terveznek. Az ellenzék a nap folyamán különböző eszközökkel az alaptörvény módosítása ellen demonstrált.

1 2 3 4 5
Sorrend megfordítása

Gyurcsány: Orbán az arcátlan, nem a bíróságok

Sajtótájékoztatón beszélt a volt kormányfő arról, hogy Orbán Viktor elvesztette minden demokratikus kontrollját. Szerinte a kormányfő hétfői, napirend előtti felszólalásában súlyosan és elfogadhatatlanul megsértette a bírói függetlenséget.

Az alaptörvény az ország bibliája

Így vélekednek a negyedik alaptörvény-módosításról az országgyűlési képviselők.

A pórul járt kisrendőr

Pörzse Sándor (Jobbik) arról a videóról beszélt a parlamentben, amin látható, hogy egy rendőr intézkedik egy fideszes képviselővel szemben, aki viszont felhívta a kaposvári rendőrkapitányt a segítségét kérve, majd leváltatta a "kisrendőrt". Kontrát Károly kerülte a témát, mondván: az ügyészség nyomozott az ügyben, senki nem befolyásolta a nyomozást. Pörzse szerint Kontrát szégyellhetné magát.

Saját illusztrációit teszi az LMP az alaptörvénybe

Az LMP saját illusztrációival egészíti ki a Parlamentben elhelyezett díszkiadású Alaptörvényt, tiltakozásul a negyedik alkomtánymódosítás ellen - értesült a hvg.hu.

A képeket Vágó Gábor fogja elhelyezni fél négykor a kötetbe.

Novák tolvajcigányozott

Novák Előd (Jobbik) ismét cigányozik: ezúttal arról beszél, hogy az a LMP-s Osztolykán Ágnestől a szintén roma származású tanácsadója lopott, akit később a sértett megpróbált "mosdatni".  Novák a kuruc.infó olvasóinak kommentjeit kérte számon a belügyi államtitkáron. Kontrát Károly a rasszista felszólalásra nem reagált, csak azt ismételgette: minden jogsértő magatartás ellen fellépnek. Novák szerint "kényesen rövid volt a válasz".

©

Novák válaszában bedurvult, Ujhelyi István (MSZP) házelnök felszólította, hogy csillapodjon, ellenkező esetben kikapcsolja a mikrofonját. "Vajon milyen tanácsokat oszt egy enyveskezű (..) tolvaj cigány nő?" - kérdezte a jobbikos képviselő, amire válaszul Ujhelyi kikapcsolta a mikrofonját. Kontrát viszontválaszában elítélte a "rasszista megnyilvánulást".

©

Schiffer: gyurcsányi módszereket használ Orbán

Orbán Viktor 2010 májusa óta szabadságharcos retorika mögé bújva próbálja az embereket megfosztani önrendelkezési szabadságuktól – így reagált a kormányfő hétfői, parlamenti felszólalására Schiffer András. A független képviselő azt mondta: nem véletlen, hogy a kormányfő napirend előtti felszólalásában nem beszélt az alaptörvény negyedik módosításáról, mert felszólalását "folyamatos hangulatkeltésre használta".

Schiffer András azt is kijelentette, hogy a miniszterelnök hétfői beszéde hadüzenet volt az egész bírói rendszer ellen, mert példátlan, hogy egy kormányfő a parlament színe előtt kérdőjelezzen meg bírói ítéleteket. Ez azt jelenti, hogy Orbán Viktor a bíróságoknak is "megküldte a selyemzsinórt" - értékelte.

Orbán Viktor "gyurcsányi módszerekhez" folyamodott, az egykori kordonbontó ma kordonokat épít - reagált arra, hogy a Terrorelhárítási Központ döntése nyomán március 8-ától legkésőbb március 16-án éjfélig lezárják a köztársasági elnök hivatala előtti Szent György tér teljes területét, továbbá több környékbeli utcát és közterületet.

Egyed Zsolt a "fészekrakókról"

Egyed Zsolt a miskolci Avas lakótelepen élő "élősködő, koszos, bűnözésből élő rétegekről" beszél, akiket "fészekrakóknak" nevez - nyilvánvalóan azokra a cigányokra utal, akik a Fészekrakó program keretében költöztek oda.

Kontrát Károly államtitkár szerint 2010 óta számos olyan intézkedést vezettek be, amely hozzájárult a bűncselekmények számának csökkenéséhez. De még nem elégedett a belügyminisztérium természetesen.

Akik maradtak

Az Országgyűlésben jelenleg csak két frakció maradt "talpon", a Fidesz-KDNP és a Jobbik, az MSZP és a többi ellenzéki alakulat máshol folytat akciókat az alkotmánymódosítás miatt, pontosabban ellen. Ezekről és a civilek által folytatott akciókról ugyanitt percről percre tudósítunk.

Állami korrupció

Staudt Gábor (Jobbik) az állami szintű korrupcióról beszél. Főnagy János szerint a kormányzat ki tudja védeni a korrupciót. Ha valaki pedig ilyen esetről tud, az éljen a bejelentés lehetőségével.

Jönnek az interpellációk

Kövér bejelenti, hogy az MSZP frakciója visszalépett a mai interpellációktól.

1 2 3 4 5

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A Microsoft álláshirdetése árulkodik a Windows 10X új funkciójáról

A Microsoft álláshirdetése árulkodik a Windows 10X új funkciójáról

Megvan Macron jelöltje a párizsi polgármesteri posztra

Megvan Macron jelöltje a párizsi polgármesteri posztra

Megvannak a hatos lottó nyerőszámai

Megvannak a hatos lottó nyerőszámai

Megkezdték az amerikaiak kimentését az karanténba zárt óceánjáróról

Megkezdték az amerikaiak kimentését az karanténba zárt óceánjáróról

Ezzel a 6200 forintos karkötővel minden hallgatózó mikrofon elnémítható

Ezzel a 6200 forintos karkötővel minden hallgatózó mikrofon elnémítható

Veszélyesnek tűnő aszteroidákat talált a mesterséges intelligencia, nekünk csapódhatnak

Veszélyesnek tűnő aszteroidákat talált a mesterséges intelligencia, nekünk csapódhatnak