szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A főváros a Budapesti Közlekedési Központon keresztül meg fogja kötni a BKV idei közszolgáltatási szerződését – ezt mondta a főpolgármester a Hír TV Magyarország élőben című műsorában csütörtökön.

Tarlós István arra reagált, hogy a Népszabadság cikke szerint júniusban felmondhatják a bankok a BKV tavaly újrakötött hitelszerződéseit, ha a fővárosi közlekedési cég május 31-ig nem írja alá az idei közszolgáltatási szerződését a Budapesti Közlekedési Központtal, a szerződés hiánya szerepel ugyanis a hitelszerződések rendkívüli felmondási okait tartalmazó listán.     

Tarlós István azt mondta: a Népszabadság harmadik éve aggódik a BKV sorsa miatt, de a társaság ma is működik. Hozzátette: a lap a 2014-es választásokig még "6-8-szor fog ezzel riogatni". Szerinte a feladatellátási megállapodásra vonatkozó felvetéssel csak "az az egy nem stimmel", hogy a megállapodást természetesen aláírják.     

A főpolgármester jelezte: amióta ő vezeti a várost, a társaság egy fillér működési hitelt sem vett fel, míg előtte, a szocialista-szabad demokrata városvezetés idején 112 milliárdot. Megjegyezte, hogy a BKV hitelállománya 78 milliárdról 62 milliárd forintra csökkent az elmúlt három évben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!