szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem jelent meg hétfőn a magyar bíróságon az a francia férfi, aki a vád szerint évekig nem engedte el Bora Bora szigetéről magyar feleségét és kisfiát. Ügyvédje szerint most azért nem utazott ide a 18 ezer kilométerre lévő szigetről, mert nem kapta meg az idézést. A feleség azt mondta mai tárgyaláson: férje többször megverte őt, és elzárta útleveleiket, ezért nem tudtak hazajönni. A vádlott ügyvédje szerint sok az ellentmondás a nő vallomásában – hangzott el a hétfői RTL Híradóban.

Az RTL Híradóban bemutattak egy felvételt, amelyet a nagymama rögzített Bora Borán, és azon az unokája arról beszélt, hogy az apja bántalmazza az anyját.

A nő feljelentést tett, a magyar bíróság hétfőn kezdte tárgyalni az ügyet. Vallomását nem engedte rögzíteni a tévékameráknak.

A tudósításban elhangzott: az anya arról beszélt a bíróságon, hogy a férje 2011-ben elvette az útlevelüket Bora Borán, ezért ő és kisfia évekig nem tudtak hazajönni. Azt is állította, hogy egy korábbi hazalátogatásuk alatt a férje megerőszakolta.

Jánó Christopher, az apa ügyvédje úgy látja, hogy sok ellentmondás van a nő vallomásában. Az első feljelentésben nem volt szó ugyanis az állítólagos budapesti erőszakról, ráadásul utána az anya és a fia hetekig itthon voltak a szülői házban, majd visszamentek, de feljelentést nem tett – mondta az ügyvéd.

Az apa most is Bora Borán él, és a tárgyaláson nem jelent meg. Ügyvédje arra hivatkozott, hogy a férfi nem kapta meg a bíróság idézését, ezért nem indult útnak.

A nő apja, a kisfiú nagyapja 21 napig éhségsztrájkolt a budapesti francia nagykövetség előtt, hogy felhívja a figyelmet lánya és unokája történetére. A polinéz bíróság 2015 nyarán az anyának ítélet a gyermek felügyeleti jogát. A ma már 7 éves Noah azonban most is Bora Borán él az apjával, mivel a polinéz bíróság megváltoztatta a döntést, így ő gyakorolja a gyermek felügyeleti jogát. A tárgyalásra azonban Budapestre érkezett – derült ki a tudósításból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!