szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kormányzati Tájékoztatási Központ rágalmazás miatt tesz feljelentést, miután a DK választási csalást emlegetett.

A 444.hu számolt be arról a levélről, amelyben közhivatalnokokat utasítottak arra, hogy állampolgárokat hívogassanak munkaidejükben és arról érdeklődjenek náluk, hogy hogyan fognak szavazni vasárnap, illetve hogy arra buzdítsák a felhívottakat, hogy nemmel szavazzanak.

Az ügyről Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke azt mondta, szerinte ezzel semmi gond nincs, a DK azonban közölte, hogy bejelentést tesz a Nemzeti Választási Bizottságnál választási csalás miatt.

A Rogán Antal vezette Kormányzati Tájékoztatási Központ viszont válaszként egy közleményt adott ki, amelyben azt írták, "minden olyan törekvést elítélnek, amely gátolni próbálja, hogy a magyar emberek éljenek demokratikus jogukkal, és elmondják véleményüket az ország jövőjét évtizedekre meghatározó kérdésben".

Az ember már-már azt gondolná, hogy akkor szerintük sincs rendben, hogy állami fizetést kapó közszolgák munkaidőben buzdítanak a nemmel szavazásra, de a közlemény így folytatódik:

A jogsértésekkel, üres rágalmazásokkal szemben határozottan fel kell lépni, ezért a kormány rágalmazás miatt feljelentést tesz.

Önkormányzati hivatalnokot, közmunkást is utasítanak, hogy terjessze a kormány üzenetét

Szerdán is érkeztek jelzések a 444.hu-hoz arról, hogy közhivatalnokokat utasítottak arra, hogy munkaidőben telefonáljanak szavazásra jogosultakat, és próbálják őket rábeszélni a részvételre a vasárnapi kvótareferendumon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt a Samsung elnöke

Meghalt a Samsung elnöke

Halálos baleset történt Jakabszállásnál

Halálos baleset történt Jakabszállásnál

Éjszakai kijárási tilalom Brüsszelben, számos intézményt bezárnak

Éjszakai kijárási tilalom Brüsszelben, számos intézményt bezárnak