szerző:
hvg.hu

Pénteken többfelé megmaradhat napközben a köd, egyes helyeken ónos eső is nehezítheti a közlekedést, de már közel van az enyhülés. Hétvégén megszűnik lassan az eső, a jövő hét elején pedig bőven 10 fok felé emelkedik a csúcshőmérséklet.

Pénteken napközben is marad az ország legnagyobb részén a nyirkos, hideg idő, a nap első felében főként a Tiszántúl északi részén lehet kisebb ónos eső, havas eső, délutántól a Dunántúlon fordulhat elő elszórtan kisebb eső. Délutántól főleg a Dunától nyugatra élénkülhet meg a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1, +5 fok között várható, de nyugaton 6, 7 fok is lehet.

Péntekre elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki több megyére ónos eső és sűrű köd miatt is.

©

Szombaton már vékonyodik a felhőzet, legtovább a középső és déli területeken lehet felhős az ég. Elszórtan valószínű kisebb eső, reggel néhol még ónos eső. Az Észak-Dunántúlon megerősödik a szél. A hajnali +1, -4 fokról 4, 9 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, eső nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a jövő hét első felében tovább melegszik az idő. Elszórtan eső még lehet, de lesznek már olyan területek az országban, ahol 12, 14 fokot is mérhetnek napközben.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!