szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

LinkedIn-profilja szerint Áder Orsolya Londonban olyan egyetemen tanul, ami európai országban működik, de az Egyesült Államokban akkreditált diplomát ad – fedezte fel a 444.hu. Orbán Ráhel ugyancsak olyan svájci iskolában tanult 2015-ben, ami hasonló keretek között működik.

Áder Orsolya a Richmond University nevű fizetős magánegyetem hallgatója. Ez egy amerikai székhelyű iskola Londonban, a diplomát pedig az Egyesült Államokban a Middle States Commission on Higher Education akkrediálja, és ezt ismeri el a brit Open University Validation Services – írja a 444.hu. Vagyis akárcsak 2015-ben Orbán Ráhel, Áder Orsolya is egy olyan egyetemre jár, ami pont úgy működik, mint amire hivatkozva a kormány keresztbe akar tenni itthon a Közép-európai Egyetemnek (CEU).

Itthon rekordgyorsasággal megszavazták kedden a parlamentben a CEU magyarországi működését ellehetetlenítő törvénymódosítást. A kormányoldal indokai között szerepelt egyebek mellett az, hogy fel akarják számolni az Oktatási Hivatal vizsgálatával feltárt szabálytalanságokat, valamint a CEU nem tesz eleget adatszolgáltatási kötelezettségének, mert nem jelenti le, hány hallgatója van, illetve nem bejelentett szakirányokat működtetnek. Orbán Viktor pedig múlt pénteki rádióinterjújában csalásnak nevezte, ha egy Magyarországon működő intézmény úgy ad diplomát, hogy külföldön nem folytat képzést. Szerinte ez igazságtalan előnyt jelent a több intézménnyel szemben.

A CEU-ügyében a labda most Áder Jánosnál van, vagyis dönthet még úgy, hogy nem írja alá a törvénymódosítást. Vagy pedig ha aláírja, akkor gyakorlatilag egyetért egy olyan egyetem elüldözésével, mint amilyenbe az ő lánya is jár Nagy-Britanniában – veti fel a 444.hu.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Darabokra szedte a kormány csúsztatásait a CEU

Alkotmányellenesnek tartja a CEU a működését ellehetetlenítő törvényt, ezért Áder János köztársasági elnökhöz fordultak, előzetes normakontrollt kérve. Végigvették azt is, milyen hamis állításokat terjeszt róluk a minisztérium, tételesen cáfolva azokat.

Az oroszok Facebook-hirdetésben promózzák, hogy itthon engedélyezték a Szputnyik-vakcinát

Az oroszok Facebook-hirdetésben promózzák, hogy itthon engedélyezték a Szputnyik-vakcinát

Így zengett Lady Gaga hangja Joe Biden beiktatásán

Így zengett Lady Gaga hangja Joe Biden beiktatásán

Őrizetbe vették a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait

Őrizetbe vették a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait