szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az LMP arra volt kíváncsi, miért volt bent a parlamentben a Paks-ügyi miniszter eskütételén Kocsis István, az MVM és a paksi atomerőmű többmilliárdos hűtlen kezeléssel vádolt volt igazgatója. Az ellenzéki párt szerint alakul a Fidesz-MSZP nagykoalíció Paks ügyében.

Igazi csapatmunka ment az LMP-nél; Schmuck Erzsébet, Szél Bernadett és Hadházy Ákos közös kérdést adott be Orbánhoz. Az LMP frakciója Kocsis István, korábbi BKV-vezér személye fordult a miniszterelnökhöz.

Pezsgőt kapott a volt BKV-vezér

Mint ahogy mi is beszámoltunk róla, az MVM és a paksi atomerőmű többmilliárdos hűtlen kezeléssel vádolt volt igazgatója is feltűnt a tárca nélküli miniszter, Süli János eskütételén a parlamentben. Kocsis ellen jelenleg is büntetőeljárás zajlik hűtlen kezelés miatt; a vád szerint ő és több társa milliárdokkal károsíthatta meg az MVM-et.

Szél szerint feltűnése azt bizonyítja, hogy “ lefőtt kávé helyett pezsgőt kapott Kocsis István.”

©

Hol tart Kocsis István elszámoltatása, kap-e kormányzati megbízást az MSZP-hez kötődő üzletember és a kormány megbízásából járt-e Moszkvában Kocsis? - sorolta kérdéseit az LMP társelelnöke. Kocsis személye jelzi, hogy formálódik a Fidesz-MSZP nagykoalíció Paks-témában, mondta Szél.

Orbán válaszában azt ígérte, hogy értesíteni fogja Szélt, ha Kocsis kap bármilyen pozíciót. Szerinte az LMP képviselője “férfiakat megszégyenítő mozdulatokkal gyomrozza.” A többi kérdésre nem válaszolt, mert "készületlenül érte a kérdés", az LMP ugyanis eredetileg "Mit talál még ki a kormány népszavazás helyett?” címmel kérdezte volna Orbánt.

Ez történt ma a parlamentben

 Az azonnali kérdések órájának végén Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője egy ügyrendi javaslattal fordult a házvezetéshez. Kósa helytelenítette, hogy az LMP eredetileg más témára utaló címmel adta be azonnali kérdését és kérte, hogy szüntessék meg ezt a gyakorlatot.  A levezető elnök felkérte Kövér László házelnököt, hogy intézkedjen ezügyben.

Kocsis volt a kulcsember Paks2 ügyében?

A LMP már korábban is választ követelt azügyben, hogy Kocsis miért és kinek a meghívására, illetve milyen pozícióban tűnt fel  szakértői páholyban Süli beiktatása alatt. Az ellenzéki párt azt is szeretette volna megtudni, valóban Kocsis István áll-e az orosz–magyar paksi paktum mögött.

©

Sajtóértesülések szerint Kocsis készítette elő a paksi bővítésre kötött Orbán–Putyin-paktumot is, az azóta felszámolt Népszabadság 2014-ben írt arról, hogy az egykori MVM-vezér segített a kormánynak a megállapodás tető alá hozásában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
65 férőhelyes menedéket építenek a kacsacsőrű emlősöknek, próbálják megmenteni őket

65 férőhelyes menedéket építenek a kacsacsőrű emlősöknek, próbálják megmenteni őket

Megerősítette az operatív törzs, hogy aki jogosult és odamegy, azt beoltják

Megerősítette az operatív törzs, hogy aki jogosult és odamegy, azt beoltják

Bukarest is zár, Temesváron állandó kijárási korlátozás lesz

Bukarest is zár, Temesváron állandó kijárási korlátozás lesz