szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ma is kiállt a forgalomból egy felújított orosz metró, mert nem tudta becsukni az ajtaját – ismét idegen eredetű tárgyat találtak az ajtó alatti sínben. Egyre rejtélyesebb az új metrók ajtóügye, a BKV nyomozza, hogy mi, vagy ki állhat az ajtócsukódást akadályozó tárgyak mögött. Tarlós korábban azt mondta, ez már az ördögi erők játéka lehet.

"Sajnos egy panda megint kiszállított ajtóhiba miatt (...)” írta a Facebookon a Metróért Egyesület hétfő délután 4 órakor. Ez után felhívtuk Bolla Tibort, a BKV vezérigazgatóját és megkérdeztük, hogy alá tudja-e támasztani az esetet. A vezérigazgató elismerte, hogy valóban kiállítottak egy új metrót a forgalomból, mert nem záródott az ajtaja.

Bolla Tibor azonban hangsúlyozta, hogy ugyanazzal a metróval volt gond, mint múlt hét csütörtökön, amikor ajtóhiba miatt ugyancsak kiállítottak egy szerelvényt. Egyébként múlt szerdán is kiállt a forgalomból ajtóhiba miatt egy új orosz metró.

A BKV vezérigazgatója hozzátette, hogy – akárcsak az ominózus fakockás esetben – az ajtó most sem meghibásodott, hanem elakadt egy szerkezetben, egy oda nem illő tárgyban, ami nem tudni, hogy direkt, vagy véletlenül került oda. Azonban ez esetben egy metróüzemből származó tárgyról van szó, tehát akár egy szerelő tehette oda, ezt majd a rendőrségi vizsgálat kideríti – mondta Bolla.

A vezérigazgató kérdésünkre megerősítette, hogy a fakocka ügyében is folyik a nyomozás, ismeretlen tettes ellen. Egyre izgalmasabb fordulatokat vesz a 3-as metró ajtajának ügye, Tarlós István korábbi sajtótájékoztatóján már „az ördögi erők játékának” nevezte azt, ami a 3-as metróval történik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiderült, mi állhat az érdi vendetta hátterében

Kiderült, mi állhat az érdi vendetta hátterében

Így kapta a nevét a Nike egyik legendás cipője

Így kapta a nevét a Nike egyik legendás cipője

Aranycipő: olasz csatár lett Európa legeredményesebb góllövője

Aranycipő: olasz csatár lett Európa legeredményesebb góllövője