szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nézőpont csoport vezetője, Mráz Ágoston ugyanott felfedte a Nemzeti konzultáció igaz célját. A Heti Válasznak adott páros interjúban a baloldal is kapott szépen.

Török Gábor politikai elemző szerint mérföldkő a miniszterelnök Őcsényről megfogalmazott véleménye, miután csak azt mondta, semmi kivetnivaló nincs a tiltakozásban, ám az erőszakről egy szót sem szólt. Őcsényben megakadályozták néhány menekült gyerek nyaralását, mire Orbán azt mondta,

"annyit hazudoztak migránsügyben, hogy ha azt mondják, hogy gyerekek fognak jönni, arra azt mondja a magyar: először gyerekek, aztán a szülők, aztán családegyesítés, és ott vagyunk a bajban".

Ilyet mond egy keresztény ember? kérdez vissza Török Gábor a Heti Válasznak adott páros interjúban. Mráz Ágoston Sámueltől, a Nézőpont Csoport vezetőjétől megkapja a választ: ha ez volna az egyetlen idézet Orbántól, lenne hiányérzete, de ő tud többet is. "A keresztény ember pedig nem a szavairól, hanem a cselekedeteiről ismerszik meg." Mráz szerint amúgy migrációs ügyben nem manipuláció, hanem tájékoztatás történik.

Mráz szerint semmi nem szól ellene, hogy visszaküldje a konzultációs kérdőívet, amúgy pedig

"itt nem minőségi, hanem mennyiségi kampányról van szó. Tényleg nem az a lényeges, hogy ki hány százalékkal válaszol igennel vagy nemmel egy kérdésre, hanem az, hányan támogatnak a részvételükkel egy ilyen akciót. A konzultáció napirendet ad, egyben tartja a szavazótábort, és nemzetközi politikában is érvéként használható."

Mráz szerint ugyanis fél mondattal mindig el lehet mondani, hogy hány millió ember fejezte ki akaratát. Lehet, hogy nem ez a legkreatívabb, de a kormánynak több szempontból előnyös – tette hozzá.

Ennek így vége

Török Gábor szerint ki lehet mondani, hogy a baloldal azon részének, amit a régi, nagy Magyar Szocialista Párt jelentett, vége.

"A varsói gyors Budapest felé robog, az utódpárt a végelgyengülés jeleit mutatja."

Mráz rátesz egy lapáttal, és közli, van valami groteszk abban, hogy a nagy októberi szocialista forradalom 100. évfordulójának küszöbén beszélnek az MSZP megszűnéséről. Török szerint innentől az MSZP-nek nem a kormányváltás a rövidtávú kihívás, hanem hogy alulmúlja-e a valaha volt legrosszabb, 1990-es választási eredményét. Hosszabb távon pedig az, hogy sikerül-e a magyar pártrendszer releváns részének maradniuk. Botka visszalépésének a szavazókra gyakorolt lélektani hatását nem lehet kiszámítani. Botka szétverésében többen érdekeltek voltak, ám a bukás kulcsa szerinte az, hogy Botka a bejelentkezése óta egyetlen százalékot sem hozott a pártnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megverte sógorát, mert az azt terjesztette, hogy megverte őt

Megverte sógorát, mert az azt terjesztette, hogy megverte őt

Szokatlan baleset Csehországban: Egy rakomány cukorrépa temetett be egy autót

Szokatlan baleset Csehországban: Egy rakomány cukorrépa temetett be egy autót

Doku360: "Olyan fehérzajos acidbuli volt, hogy ott mindenki megtért"

Doku360: "Olyan fehérzajos acidbuli volt, hogy ott mindenki megtért"