szerző:
hvg.hu

Tavasszal még a nyelvvizsgájáról szóltak a hírek, ősszel már Csiszár Jenőnek hívják Magyarország milánói főkonzulját.

Csiszár kinevezése 2017. január elején merült fel, és rögtön felmerültek kérdések is: a népszerű médiafigura meg fog-e tudni felelni azoknak a diplomáciai elvárásoknak, amiket ez a poszt követel. Csiszár tervezett kinevezésén Friderikusz Sándor is kiakadt, mondván, nincsenek meg a képességei. A KKM annyit mondott, Csiszárnak féléves képzésen kell részt vennie. Aztán márciusban kiderült, megemelik a külszolgálati diplomaták fizetését, így Csiszár is 2 milliót fog havonta keresni. Bár egyes szakértő volt diplomaták szerint ez sem elég ahhoz, hogy a milánói elit tagjának érezhesse magát. Téma volt, hogy Csiszárnak hogy sikerültek az olasz nyelvvizsgái, majd kiderül, még egy gond szakadhat az ő és az összes többi külképviseletet vezető diplomata nyakába: egy új jogszabály okleveles államtudományi mester szakképzettséget ír elő nekik, ha elfogadják.

©

De ezek szerint Csiszár minden akadályt vett. Elődje, Timaffy Judit havannai nagykövet lett – erről november elején cikkeztek a lapok.

A KKM már a tervezett kinevezést sem verte nagydobra, és az őszi kinevezés is csöndben történt, pedig a kormany.hu oldal aloldalaként működő hírfolyamban még az is hírt érdemelt novemberben, hogy külföldiek részére hirdetett szavalóverseny döntőjét rendezték meg Budapesten. Az MTI-ben egy Csiszár Jenővel kapcsolatos hír nem látott napvilágot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mondott pár érdekeset Bánki Erik a lakáskasszák folytatásáról

Mondott pár érdekeset Bánki Erik a lakáskasszák folytatásáról

Nagy László visszatér, ha bajba kerül a válogatott

Nagy László visszatér, ha bajba kerül a válogatott

Először mutattak ki mikroműanyagot emberi ürülékben

Először mutattak ki mikroműanyagot emberi ürülékben

Elhunyt a Benetton egyik alapítója

Elhunyt a Benetton egyik alapítója

Orbán primitívnek bélyegezte azt, amire a magyar honvédség készül

Orbán primitívnek bélyegezte azt, amire a magyar honvédség készül

Hiába az akár többmilliós itthoni fizetés, erre a munkára kevesen alkalmasak

Hiába az akár többmilliós itthoni fizetés, erre a munkára kevesen alkalmasak