szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szabó Sándor olyan feltételt szabott, amiről tudni lehetett, nem teljesül, így elmarad a pénteki vita.

Elmarad a Közös Ország Mozgalom pénteki, szegedi vitája: a szocialista jelölt, Szabó Sándor csak akkor állt volna ki vitára, ha a fideszes jelölt is ott van. Márpedig a Fidesz egy korábbi vitára sem ment el.

Szocialista forrásunk azt mondta, azért nem vállalták a vitát, mert nem látják értelmét. Az Együtt visszalépett Szabó javára, az LMP-s jelöltről nem tudnak semmit, és a jobbikost sem tartják komolynak. Bár a lefújt vitát kommunikáló momentumos Mihálik Edvin is azt írta Facebook-oldalán, hogy az LMP ott nem is indít jelöltet, ez nem így van: az LMP-től megtudtuk, Bodrog Zoltán a jelöltjük, aki vállalta volna a vitát.

Beszéltünk a Közös Ország Mozgalmat kitaláló Gulyás Mártonnal, aki azt mondta, a vita szervezésekor az LMP-től még nem kaptak nevet, így viszont csak a jobbikos és a momentumos jelölt maradt volna, ezért marad el a vita. Mihálik szerint "a Fidesz gyávaságából, és az ellenzék nemtörődömségéből" marad el a vita. Gulyás Márton azt mondta,

"ez nem értékítélet a részünkről, hogy ez a két jelölt nem alkalmas vagy nem jó, csak arról van szó, hogy közösségi finanszírozásból szervezzük a vitákat, és szeretnénk arra költeni, ahol van is esély, hogy minden ellenzéki jelölt elmegy."

A Közös Ország Mozgalom 11 vitát szervezett volna, így csak 10 lesz. Gulyás azt mondta, kezdetben tapasztaltak hasonló ellenállást, de a többi vita nincs veszélyben. A viták közül a hvg.hu is többet közvetít élőben, így a fennmaradók közül a salgótarjánit, a szombathelyit és az egyik fővárosit. Pécsen, a Józsefvárosban és Budakeszin volt már vita, utóbbi helyen jelentette be Tóth Zoltán választási szakértő, a DK jelöltje, hogy visszalépne Szél Bernadett LMP-s társelnök javára, ha az LMP is hajlandó az együttműködésre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Nincs elvi akadálya", hogy a szennyezéssel együtt adják el az Illatos úti telepet

"Nincs elvi akadálya", hogy a szennyezéssel együtt adják el az Illatos úti telepet

ENSZ: A fehérorosz rendőrség aránytalan erőszakot alkalmaz

ENSZ: A fehérorosz rendőrség aránytalan erőszakot alkalmaz

Még 11 honvédelmi sportközpontot épít a kormány

Még 11 honvédelmi sportközpontot épít a kormány