szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kúria ugyanis elutasította a szervezet kamupártok elleni beadványát.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Szürreális indoklással utasította el a Kétfarkú Kutya Pártnak a kamupártgyanús Családok Pártja (CSP) és a vele furcsa szimbiózisban lévő Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja (Medete) országos listaállítását támadó beadványát a Kúria. A kétfarkúak – ahogy arról beszámoltunk – részben a hvg.hu által feltárt visszaélések nyomán adtak be felülvizsgálati kérelmet a két szervezet országos listáját nyilvántartásba vevő Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozata ellen. Beadványukban azt kérték a Kúriától, semmisítse meg a két kis párt országos listáját, mert azok szerinte nem jóhiszeműen és rendeltetésszerűen gyakorolták a választáson indulás, illetve a jelölt- és listaállítás jogát, ezért listaállításuk is törvénybe ütközik.

A kérelemhez a Kétfarkú nemcsak részletesen levezette, miért tekinthető a CSP és a Medete kamupártnak, de csatolta a visszaélésgyanús ügyeikről szóló híreket, újságcikkeket is. A jelek szerint azonban hiába: a Kúria ugyanis érdemi vizsgálat nélkül, arra hivatkozva utasította el a szervezet beadványát, hogy

„a kérelmező bírósági felülvizsgálati kérelme érdemi vizsgálatra alkalmatlan”.

A kicsit bővebb indoklásban ezt azzal magyarázta a választási eljárásokban legmagasabb fokon eljáró bíróság, hogy a kérelmező érintettsége nincs alátámasztva, vagyis nem bizonyított, hogy a Kétfarkúnak milyen érdeksérelmet okozott az NVB határozata az adott (kamu)pártok nyilvántartásba vételéről.

©

Korábbi cikkünkben a kamupártgyanús Medete párt egy már elvérzett egyéni képviselőjelöltje megdöbbentő részleteket mesélt a hvg.hu-nak arról, hogyan működteti hálózatát és hogyan hajt minimális politikai tevékenység nélkül a minden egyéni jelölt után járó 1 millió, illetve jelöltlétszámtól függően sávosan járó több száz millió forintos állami támogatásra a szervezet. Nem véletlenül kommentálta úgy a Kétfarkú a beadványát a Facebookon: „Felnyomtunk két kamupártot a Kúriánál, hátha sikerül spórolni 300 millát”.

Hát, nem sikerült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Amerika már hetek óta választ, és sokáig fog szavazatokat számolni

Amerika már hetek óta választ, és sokáig fog szavazatokat számolni

Négygyerekes férfi halálát okozta a bika nevű új drog

Négygyerekes férfi halálát okozta a bika nevű új drog

Az Oktatói Hálózat is támogatja a SZFE-sek október 23-i sétáját

Az Oktatói Hálózat is támogatja a SZFE-sek október 23-i sétáját