szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Annyira kiüresedtek a parlamenti politizálás formái, hogy egy írásbeli kérdésre már nem válasz születik, hanem személyeskedés és lenézés.

Sallai Róbert Benedek írásbeli kérdést tett fel:

Ki képviselte és milyen felhatalmazással az állami cégeket Mészáros Lőrinc vadászterület-szerzése érdekében?

Egyszerű kérdés, egy nevet kellett volna megmondani, illetve azt, hogy ez a valaki milyen mandátummal bírt a tárgyalásokon. Ehelyett Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter azt válaszolta – vagyis dehogy válaszolva –, hogy:

Régi igazság a politikában, hogy nem csak azt kell nézni, mit kérdeznek, hanem azt is, ki kérdezi. Képviselő Úr és pártja eddigi tevékenységéről a választáson részt vevő állampolgárok egyértelmű döntést hoztak, mely alapján Ön a szavazatok mindössze 3,2%-át nyerte el, és az országos listáról sem szerez várhatóan mandátumot. Ez alapján arra kérem Önt, hogy hagyjon fel alaptalan vádaskodásaival.

Fazekas sok sikert kívánt Sallai további munkájához ezek után, de a történet érdekessége, hogy Fazekas Sándor nagy valószínűséggel már nem lesz miniszter a vélhetően májusban felálló új kormányban.

(via parlament.hu)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!