szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A talicskáján sikerült DNS-nyomot rögzíteni, így kiderült, hogy a többszörösen visszaeső, büntetett előéletű férfi máshol is lopott.

Az ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a többszörösen büntetett előéletű férfit, aki 2017 nyarán többször is lopott Kaposváron – közölte szerdán.

Először a temető raktárát feszítette fel, ahonnan a temetkezési vállalat munkagépeit, illetve az ott dolgozók ruhát, cipőit lopta el csaknem 300 ezer forint értékben. Később ez a betörés buktatta le, mert a nyomozók DNS-nyomot rögzítettek arról a talicskáról, amivel a lopott tárgyakat a raktárból a temető kerítéséhez tolta.

Ezután ellopott még egy 54 ezer forint értékű biciklit, majd egy nyitott teherautóból kivette a sofőr táskáját, 90 ezer forint készpénzét, valamint egy majdnem 200 ezer forintot érő vonalkód-leolvasót. A pénzt megtartotta, mindent mást egy közeli vízelvezető aknába dobott, amit később a kaposvári nyomozóik búvárok segítségével megtaláltak.

A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően az őrizetben lévő, többszörös visszaeső vádlottal szemben két év hat hónap fegyház fokozatú szabadságvesztést és három év közügyektől eltiltást szabott ki, valamint vagyonelkobzást rendelt el 423 ezer forint összegre. Az ítélet a védelem fellebbezése miatt nem emelkedett jogerőre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!