szerző:
hvg.hu

Volner János alelnököt kizárhatják a pártból, rendkívüli frakcióülést tartanak péntek délután.

Rendkívüli frakcióülést hívott össze a Jobbik képviselőcsoportja, miután Volner János egy belső körlevélben a Jobbik teljes vezetésének lemondását kezdeményezte. A párt alelnöke azzal vádolta meg Sneider Tamás elnököt és Gyöngyösi Márton frakcióvezetőt, hogy mindenféle felhatalmazás nélkül tárgyalt az LMP vezetésével arról, hogy a két pártot "összegyúrják". Volner a hvg.hu-nak azt mondta: az elnökségnek fel kell oszlatnia önmagát, mert olyan embereknek kell vezetniük a Jobbikot, akik nem megélhetési politikusok és van jövőképük. Az alelnök rendkívüli kongresszus összehívását kezdeményezte, ahol teljes tisztújítást szeretne. Volner a hvg.hu-nak azt mondta, hogy vállalná az elnöki posztot, mert úgy érzi, erős a támogatottsága a párton belül.

Ezt a Jobbik jelenlegi vezetői nem így látják, szerintük Volnernek nincs támogatottsága, ezért az említett rendkívüli kongresszust sem tudná megszervezni. Mirkóczki Ádám a hvg.hu-nak azt mondta: Volner János körlevelében leírt állításainak többség egyszerűen nem igaz.

Az eddig kiszivárgott információk szerint hasonló folyamat indulhat el Volner Jánossal szemben, mint korábban Dúró Dóra ellen indult. Úgy tudjuk, többen kezdeményezni fogják a párt etikai bizottságnál a fegyelmi eljárást megindítását az alelnökkel szemben - Dúrót május végén kizárták a Jobbik parlamenti frakciójából.

Vona Gábort, a párt előző elnökét elértük, de nem kívánt nyilatkozni. Korábban Vona Gábor a HVG-nek adott interjúban beszélt arról, 2015-ben felvetette Schiffer Andrásnak a Jobbik-LMP együttműködést, amiből akkor nem lett semmi.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Rájöttek a tudósok: ha 22,8 foknál hidegebb van, megugrik a halálesetek száma

Rájöttek a tudósok: ha 22,8 foknál hidegebb van, megugrik a halálesetek száma

Lavina Romániában: meghalt egy túrázó

Lavina Romániában: meghalt egy túrázó

Révész Sándor: Hallgass, ha szót akarsz

Révész Sándor: Hallgass, ha szót akarsz

Gyengül a font a dollárral és az euróval szemben

Gyengül a font a dollárral és az euróval szemben

Meglepő fordulat a Czeglédy-ügyben: tettes helyett felbujtó volt?

Meglepő fordulat a Czeglédy-ügyben: tettes helyett felbujtó volt?

Olyan szöveggel árulhatják a homeopátiás szereket, hogy elmegy a kedve a vásárlástól

Olyan szöveggel árulhatják a homeopátiás szereket, hogy elmegy a kedve a vásárlástól