szerző:
hvg.hu

Megszavazta az Országgyűlés az NMHH és az MTVA költségvetési tervezetét, de a letelepedési kötvényeket még csak napirendre sem vették.

Megszavazta az Országgyűlés Költségvetési Bizottsága a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a közmédia jövő évi költségvetésének tervezetét. A megszavazott előterjesztés szerint az NMHH 34,6 milliárd, annak médiatanácsa 199 millió forinttal gazdálkodhatna 2019-ben. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) viszont még ennél is sokkal több pénzt kapna: a dokumentum szerint összesen 92,7 milliárd forintot.

Ezzel a közmédia rekordot dönthet: tavaly még „csak” 79,9 milliárd forintért gyárthattak műsorokat, de az idén már 80,7 milliárd forinttal számoltak az erről szóló törvénytervezetben.

Az ülés elején a kormánypárti képviselők rögtön megszavazták a fideszes Szűcs Lajos javaslatát, így a kormánypárti politikusoknak nem kellett beszámolniuk arról, hogyan értékelik a letelepedési kötvényprogramot. A napokban a Transparency International közzétette kutatását, amelyből az derül ki, hogy a magyar adófizetők nagyjából 30 milliárd forintot bukhattak a kormány letelepedési kötvényprogramján. A kormány ennek ellenére nem foglalkozik az üggyel, és az Állami Számvevőszéktől sem kaptunk korábban érdemi választ arra, hogy vizsgálják-e az ügyet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

A közmédia eddigi vezére került az ECHO TV élére

Mészáros Lőrinc tévéjét vezeti mostantól az MTVA múlt héten távozó vezérigazgatója, Vaszily Miklós. Hónapok óta keringenek információk arról, hogy ő kerülhet az összes kormánypárti médiumot bekebelező gigaholdingjának élére, lehetséges, hogy ennek a folyamatnak az egyik lépését látjuk.

Összeállt a Volkswagen és a Ford

Összeállt a Volkswagen és a Ford

Az olcsóbb üzemanyag- és ruhaárak nyomták le az inflációt

Az olcsóbb üzemanyag- és ruhaárak nyomták le az inflációt

Kézilabda-vb: „Belehaltunk a mai mérkőzésbe”

Kézilabda-vb: „Belehaltunk a mai mérkőzésbe”

7 millió forint sok vagy kevés egy patika állapotú régi zöldséges-Merciért?

7 millió forint sok vagy kevés egy patika állapotú régi zöldséges-Merciért?

A lengyel kormánypárt nem állít jelöltet a meggyilkolt gdanski főpolgármester helyére

A lengyel kormánypárt nem állít jelöltet a meggyilkolt gdanski főpolgármester helyére

Viharos szél miatt adtak ki riasztást keddre

Viharos szél miatt adtak ki riasztást keddre