szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi volt, hogy Angliában dolgozott, százezreket keresett, mégsem utalt egy centet sem.

Az apát a Hatvani Városi Bíróság még 2012 októberében kötelezte arra, hogy havonta 15 000 forint összegű tartásdíjat fizessen elvált feleségének, hozzájárulva ezzel a válásuk során az asszonynak ítélt, akkor tízéves lányuk mindennapi eltartásához.

A vádlott a bíróság által előírt kötelezettségének nem tett eleget, vér szerinti gyermekét semmilyen formában nem támogatta, nem is látogatta, korábbi családjával minden kapcsolatot megszakított. A válást követően kizárólag alkalmi munkákat vállalt, így az abból származó jövedelméből nem volt lehetőség letiltani a tartásdíjat.

Az ügyészség először még 2014-ben emelt vádat tartás elmulasztásának vétsége miatt a terhelttel szemben, akit a bíróság akkor négy hónapi, két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt. Ezt követően az apa Angliába távozott, ott végzett alkalmi munkát, amiért havonta átlagosan mintegy 350 000 forintnak megfelelő díjazásban részesült.

De a jövedelmének mindössze 4 százalékát kitevő tartásdíjat egyszer sem utalta át a volt családjának.

A férfival szemben ezért újabb büntetőeljárás indult, melynek során a rendőrség magyarországi elfogatóparancsot adott ki ellene. Ezt követően, hazautazásakor, még tavaly sor került a gyanúsítotti kihallgatására. Az apa akkor úgy nyilatkozott, hogy tartásdíj-fizetési kötelezettségének a jövőben eleget fog tenni, ám ezt az ígéretét sem tartotta be, ezért az ügyészségnek hatályon kívül kellett helyeznie azt a határozatot, mellyel a vádemelést – fogadkozásában bízva – korábban elhalasztotta.

A Hatvani Járási Ügyészség mindezek után tartás elmulasztásának vétsége miatt most másodízben is vádat emelt a férfival szemben. Vádiratában ezúttal már azt indítványozta, hogy a bíróság végrehajtandó fogházbüntetést szabjon ki, valamint rendelje el a korábbi felfüggesztett fogházbüntetés végrehajtását is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rendőri védelmet kapott egy holland kerékpáros, mert egy versenye óta azzal fenyegetik, hogy megölik

Rendőri védelmet kapott egy holland kerékpáros, mert egy versenye óta azzal fenyegetik, hogy megölik

Kilenc napig nem ettek a mélyben rekedt kínai bányászok

Kilenc napig nem ettek a mélyben rekedt kínai bányászok

OGYÉI: Odafigyeléssel a gyártói figyelmeztetés ellenére is lehet használni az orosz vakcinát

OGYÉI: Odafigyeléssel a gyártói figyelmeztetés ellenére is lehet használni az orosz vakcinát