szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A második alkalommal ő és két társa már több mint 100 millió forint értékű ruhával távozott.

2011 júliusában egy szerb férfi és két társa felfeszítették az egyik terézvárosi üzlet ajtaját, és egy bérelt autóval annyi ruhaneműt loptak el, amennyit csak tudtak. Két hónappal később ugyanez a trió ismét betört ugyanabba az üzletbe, és hasonló módon ruhákat loptak el - ezúttal viszont már több mint 100 millió forint értékben. A nyomozók nem sokkal később elfogták az elkövetőket, 2011 szeptemberében már mindannyian előzetes letartóztatásban voltak.

A főkolompos szerb férfi öt hónap múlva házi őrizetbe került, egy kőbányai lakást jelöltek ki tartózkodási helyéül. A férfi azonban nem sokkal később megszökött, de a hatóságok kiderítették, hogy álnéven külföldön tartózkodik, ezért a bíróság európai elfogatóparancsot adott ki ellene.

Az olasz hatóságok 2015. október 5-én értesítették magyar kollégáikat, hogy elfogták a 37 éves férfit, aki ellen eközben több nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak. A szerb állampolgár átadására azonban csak azután került sor, hogy az Olaszországban kiszabott szabadságvesztését letöltötte, majd a belga hatóság is kihallgatta - írja a Police.hu.

A Nemzeti Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársai a férfit 2018. október 31-én délután a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak, akik különösen nagy értékre elkövetett betöréses lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a szerb férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tippelje meg, hány éves tejes zacskót találtunk épen

Tippelje meg, hány éves tejes zacskót találtunk épen

Bár sokan várták, egyelőre nincs roham a csokért

Bár sokan várták, egyelőre nincs roham a csokért

Elkerülhettük volna a harmadik hullámot?

Elkerülhettük volna a harmadik hullámot?