szerző:
hvg.hu

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában
Hatalmas botrányt csinált az ellenzék a parlament szerdai ülésén, megpróbálta megakadályozni, hogy a fideszes többség megszavazza a túlóratörvényt. Elállták a pulpitus lépcsőit, hogy Kövér László házelnök vagy az ülést levezető elnök ne tudjon felmenni. Kövérék kicselezték őket, így a parlamenti patkóból vezette az ülést Latorcai János. Orbán Viktor és más fideszes politikusok testükkel védték Latorcait, aki folyamatosan darálta a törvénytervezeteket. Az ellenzék szinte folyamatosan sípolt, kiabált, Tordai Bence párbeszédes képviselő folyamatosan élőzött, Orbán Viktor miniszterelnököt is többször megszólították. Orbán először válaszolt – bár érdemben nem –, majd később már nem is reagált. Behunyt szemmel és grimaszolva tűrte azt is, hogy Szabó Tímea az arcába sípol.
Az ellenzék szerint több szabálytalanság is történt az ülésen – például hogy a szavazáshoz sem kellett a képviselői igazolványt használni –, Kövér László szerint azonban minden rendben volt.
Végignéztük, hogy a kormányoldali média – melynek nagy része egy alapítványba tömörült – hogyan számol be az eseményekről. Íme:
Origo
©
Magyar Idők
©
Pesti Srácok
©
888.hu
©
HírTv
©
EchoTv
©
Hirado.hu
©

A túlóratörvény elfogadása miatt kirobbant parlamenti botrányról és az azt követő tüntetésekről itt olvashatnak bővebben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hónapok óta tart Gruevszki menekültstátuszának felülvizsgálata

Hónapok óta tart Gruevszki menekültstátuszának felülvizsgálata

Oligarchák és maffiózok új szolgálati járműve lehet ez a gigantikus fekete terepjáró

Oligarchák és maffiózok új szolgálati járműve lehet ez a gigantikus fekete terepjáró

Gázolt a 3-as metró a Nyugatinál

Gázolt a 3-as metró a Nyugatinál

Már Románia is megelőz minket az innovatív országok listáján

Már Románia is megelőz minket az innovatív országok listáján

"Ez egy gyorsasági verseny" – ilyen volt a középiskolai felvételi

"Ez egy gyorsasági verseny" – ilyen volt a középiskolai felvételi

Visszahívnak 219 ezer Volvót, mert baj lehet velük

Visszahívnak 219 ezer Volvót, mert baj lehet velük