szerző:
hvg.hu

Itthon elkerülte a demonstráló tömeget Orbán Viktor, de Bécsben lehet, hogy találkozik néhánnyal.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

A sokadik tüntetést tartották hétfőn a rabszolgatörvény, a közmédia, de leginkább a kormány és Orbán Viktor ellen Budapesten. Miközben a Fidesz politikusai megpróbálják 1.) hitelteleníteni és 2.) kicsinyíteni a tömeget, addig Orbán Viktor egész egyszerűen nem vesz tudomást róluk.

A kormányfő jelenleg Bécsben van, az EU–Afrika Fórumon, ahonnan már nyilatkozott is, azt mondta: „mi az érem másik oldalához tartozunk, a bot másik végén vagyunk, mi nem szeretnénk migrációt Magyarországon. Ezért mi semmilyen szerződést nem írunk alá, amely nemzetközi szinten elismeri, támogatja, bátorítja és finanszírozza a migrációt.”

A Népszava szerint tüntetőkkel is találkozhat Orbán, bejelentettek ugyanis egy tüntetést, a Kreatív Ellenállás Bécs (Kreativer Widerstand Wien) szerdán OG1Wien alcímmel tiltakozik a magyar kormány politikája ellen, rendezvényüket pedig 20 méterre tartják a bécsi magyar követségtől.

Dublinban is tüntetnek, politikamentes, békés demonstrációt. Pálffy István nagykövethez a következő levelet juttatták el a szervezők:

„Tisztelt Nagykövet Úr,

valószínűleg Önnek, mint jelentős egykori médiaszereplőnek szintén fontos a kiegyensúlyozott tájékoztatás szintúgy, mint nekünk.

Szerintem egyet tudunk abban érteni, hogy ami a Magyar Országgyűlés választott képviselőivel hétfőre virradóan a közmédia épületében történt, egyszerűen megengedhetetlen egy demokráciában.

Ezért is írországi magyarok egy csoportja békés demonstrációt fog tartani ma este hat órától a Nagykövetség épülete előtt.

Nem szeretnénk természetesen, hogy túlórázzon, de örülnénk, ha jelképesen át tudnánk adni Önnek az Ellenzék Öt Pontját.

Forró teát szívesen elfogadunk.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mi az a chartreuse?

Mi az a chartreuse?

Összehajtható windowsos okostelefonok jöhetnek

Összehajtható windowsos okostelefonok jöhetnek

Tömegével lehet rendelni O1G-s tárgyakat Kínából

Tömegével lehet rendelni O1G-s tárgyakat Kínából

Szomorkodhatnak az amerikaiak, soha nem látott áremelés jön a Netflixnél

Szomorkodhatnak az amerikaiak, soha nem látott áremelés jön a Netflixnél

11 kérdésre vár választ Szél és Hadházy az MTVA vezérigazgatójától

11 kérdésre vár választ Szél és Hadházy az MTVA vezérigazgatójától

Megkezdődött az influenzajárvány

Megkezdődött az influenzajárvány