szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendezvényt az Együtt volt választókerületi elnöke és egy civil társaság szervezte volna, de egyetlen iskola sem volt hajlandó helyszínt biztosítani hozzá.

Karácsonyi pizzapartit szeretett volna szervezni a rászoruló gyerekeknek egy keszthelyi tanár, Molnár Tibor, de nem gondolta, hogy még egy ilyen eseménnyel is akadályokba ütközhet – pusztán azért, mert korábban az Együtt választókerületi elnöke volt. Molnár pártja a választások után megszűnt, így tavasz óta ő sem politizál szervezetszerűen, de néha közzéteszi véleményét közösségi oldalán – írja az Index.

A tanár egy civil társasággal, magánemberként szeretett volna egy kötetlen délutánt szervezni a gyerekeknek pizzával, táncházzal és bűvésszel, ezért felkérte a helyi általános iskolák igazgatóit, hogy gyűjtsenek össze gyerekeket (iskolánként kb. húszat, összesen százat), akik részt vennének a rendezvényen.

Az eseményre magánemberek felajánlásaiból több mint százezer forint összejött, a vendéglátósok felajánlottak ingyenpizzát, a művészek ingyen vállalták a fellépést, és a helyi vendéglátóipari iskola vezetője is belement, hogy megtarthatják a menzateremben az estet. Az intézmény vezetője azonban néhány nap múlva telefonon közölte Molnárral, hogy politikai okok miatt náluk nem bonyolíthatják le a rendezvényt.

A szervezők próbáltak másik helyszínt keresni, sikerült is megállapodniuk egy másik iskolával, egy nap múlva azonban onnan is azt a visszajelzést kapták, hogy nem tarthatják meg a pizzapartit, és felesleges a többi, a Klebelsberg Központhoz (Klik) tartozó iskolánál próbálkoznia, mert ez egyszerűen nem fog menni. Molnár szerint múlt héten volt a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum igazgatói értekezlete, ahol elhangzott, hogy nem lehet megtartani az eseményt a szakképzési centrum intézményeiben. Szerinte hasonló utasítás érkezhetett a Klik intézményeibe is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A hermelin, a rejtőzködés nagymestere lett az év emlőse

A hermelin, a rejtőzködés nagymestere lett az év emlőse

Kisstílű személyes érdekek a felsőoktatás kormányzati einstandja mögött

Kisstílű személyes érdekek a felsőoktatás kormányzati einstandja mögött

Nincs felső határa a testmozgásnak, ha a szív egészségéről van szó

Nincs felső határa a testmozgásnak, ha a szív egészségéről van szó