szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Döntés-előkészítő és büntetőeljárási anyag, ezért nem mondja meg tételesen, miből állt össze a decemberi tüntetésekkor keletkezett 23 milliós kára az MTVA-nak. Ungár Péter perelni fog ezért.

Nem árulja el az MTVA, hogy is jött össze az ellenzéki képviselők és tüntetők decemberi akciója nyomán a közmédia 23 milliós vesztesége, írja az Azonnali. Annyit azonban elmondott korábban, hogy az ablakelemek cseréje és az ügvvédi költségek miatt keletkezett a költség, több száz jogsértés miatt tettek feljelentést. Ungár Péter LMP-s képviselő kíváncsi lett volna, hogy kit bíztak meg pontosan az ügyvédi teendők ellátásával, és pontosan hogy áll össze a 23 milliós kár. Erre viszont az MTVA már azt mondta, az adatok egy része döntéselőkészítő adat, 10 évig titkos, más részük pedig büntetőeljáráshoz kapcsolódóan nyomozás adata, nem nyilvános. Ungár pert indít az adatokért.

Az MTVA előtt decemberben volt több tüntetés is, 16-án Hadházy Ákos, Szél Bernadett és más ellenzéki képviselők egy ilyen esemény alatt bementek a köztévé Kunigunda utcai székházába, azt követelve, hogy beolvassák ponjtaikat. A köztévé nem teljesítette a kérést, hanem másnap kidobta Hadházyt. A hatóságok (ideértve az Ügyészséget, de a Parlamentet is) szerint a kidobatással nem volt semmi probléma.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Strasbourgig jutott az MTVA-székházban éjszakázó ellenzékiek ügye

Több politikus a szólásszabadsághoz fűződő emberi jogainak sérelme miatt fordult a bírósághoz. A beérkezett panaszokat gyorsan regisztrálták Strasburgban, jogi képviselőjük, Karsai Dániel szerint ez azt jelentheti, hogy megfontolásra érdemesnek tartják a bennük foglaltakat.

Tízezer tesztet osztott szét a főváros a kerületek között az iskolanyitás előtt

Tízezer tesztet osztott szét a főváros a kerületek között az iskolanyitás előtt

A teljes összeveszés felé tart Oroszország és a Nyugat

A teljes összeveszés felé tart Oroszország és a Nyugat

Fülöp herceg temetése képekben

Fülöp herceg temetése képekben