szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor a német lap szerint levelet írt a bajor miniszterelnöknek, és biztosította, nem tesz keresztbe a bajor egyetem és CEU együttműködésében. Ez azt jelentheti, a CEU maradhat Budapesten.

Levelet írt a bajor kormánynak Orbán Viktor kedden, amelyben megígérte, hogy nem fog keresztbe tenni annak, hogy a Müncheni Műszaki Egyetem a CEU-val való együttműködésben részt vegyen a magyar felsőoktatásban, írja a 444 a Süddeutsche Zeitungra hivatkozva. Ez azt jelentené, hogy a kormányfő rábólintana Manfred Webernek arra tervére, amely a BMW és a bajor egyetem segítségével oldaná meg a kérdést, hogy a CEU-nak ne kelljen Bécsbe költöztetnie az amerikai diplomát adó képzését. A CEU korábban azt nyilatkozta, egyértelmű garanciákat vár a kormánytól erre a megoldási javaslatra.

A hvg.hu megtudta, a bajor egyetem és a CEU rektora, valamint a két intézménye döntéshozó testületei április 11-én fognak találkozni, hogy a konkrét együttműködésről tárgyaljanak.

Orbán hétfőn még azt nyilatkozta a hvg.hu-nak, a bajor miniszterelnök levelére vár CEU-ügyben. A Politico arról írt, Orbán nem teljesítette a Weber által szabott feltételeket, ami nem sok jót ígér a szerdai, a párt kizárásáról szóló szavazás ügyében.

Manfred Weber korában három feltételt szabott a Fidesznek, hogy bent maradhasson az Európai Néppártba: hagyjon fel az EU-ellenes kampánnyal, oldja meg a CEU-ügyet, és kérjen elnézést Orbán a néppárti tagpártoktól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

Weber: Ami a Fideszt illeti, minden lehetőség nyitva áll

Az Európai Néppárt (EPP) szerdán vitatja meg azon tagpártjai kezdeményezését, amelyek a Fidesz kizárását kérték, de egyelőre minden lehetőség nyitva áll - közölte Manfred Weber, az EPP frakcióvezetője és csúcsjelöltje az európai parlamenti választásokon Bukarestben, ahol a pártcsalád helyi és regionális vezetőinek értekezletén vett részt.

hvg.hu Itthon

Újabb feltételt szabhatnak Weberék a Fidesznek

Jöhet egy háromtagú bizottság Orbán nyakára, és az Európai Bíróság ítéleteinek betartását kérheti negyedik feltételnek az Európai Néppárt, értesült a Népszava. Nagy kérdés, Orbán hogy dönt.

920 lóerős lett az új hibrid Mercedes-AMG GLE 63

920 lóerős lett az új hibrid Mercedes-AMG GLE 63

Ráfekszik a Microsoft a Windowsra, a legjobbat akarják kihozni belőle

Ráfekszik a Microsoft a Windowsra, a legjobbat akarják kihozni belőle

Pirlo lett a Juventus új vezetőedzője

Pirlo lett a Juventus új vezetőedzője