szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Puzsérék magyarázzák, miért léptek ki. Karácsony szerint már mindegy, csak legyen előválasztás.

A Puzsér Róbert-féle Sétáló Budapest 2019 csapata hosszú posztban magyarázta Facebook-oldalán, hogy miért helytelen az aHang felhívása – ez a civil szervezet intézi a budapesti főpolgármester-előválasztás lebonyolítását.

Az SB2019 azt írja, Puzsér Róbert azért függesztette fel az előválasztási folyamatban való részvételét, mert Karácsony Gergely és az MSZP felrúgták december 20-án aláírt szándéknyilatkozatukat. Puzsérék szerint azért, mert meg akarják osztani a politikai centrumot, és valójában nem akarja legyőzni a Fideszt.

A poszt alatt feltűnik Karácsony Gergely hivatalos Facebook-oldalának a kommentje, amelyben azt írja:

AHangot Puzsér Róbert javaslatára kerestük meg és kértük fel, hogy bonyolítsa le a budapesti előválasztást. Örülök, hogy beleálltak. Az előválasztással kapcsolatban nekem csak egy feltételem van: legyen. Más nincs. Aki jön, az jön, aki nem, az nem.

A kommentben tovább magyarázza a helyzetet Karácsony, mire a Sétáló Budapest is válaszol. A teljes bejegyzés alább látható:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
5000 éves, páratlan leletekre bukkantak a Dunában

5000 éves, páratlan leletekre bukkantak a Dunában

Több százan tüntettek a Pilismarótra tervezett kavicsbánya ellen

Több százan tüntettek a Pilismarótra tervezett kavicsbánya ellen

Megvan, hova szökött a korrupcióval meggyanúsított spanyol király

Megvan, hova szökött a korrupcióval meggyanúsított spanyol király