szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha a Fidesz videója minimális szerkesztéssel tudósítás lehetett az egyperces Híradóban, akkor az MSZP-é is legyen az, érvel a párt.

Mivel a köztévé május 4-én az FTC-Újpest meccs szünetében leadta a Fidesz legújabb kampányvideóját, az MSZP levelet írt a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt-nek és az MTVA-nak, hogy mivel a pártnak is elkészült a kampányvideója, azt is hozza le a köztévé az esélyegyenlőség jegyében, amire a közmédiát a választási eljárásról szóló törvény kötelezi.

"Fidesz-Magyar Polgári Szövetség sugárzott kampányfilmjéhez hasonlóan, a filmünk üzenetének tömörítéséhez, annak kevésbé lényeges elemeinek kivágásához, a kampányfilm főbb üzeneteit felerősítő narrátor alkalmazásához a Magyar Szocialista Párt is hozzájárul", áll a párt levelében, de hozzáteszik, a kampányfilm szerkesztett változatát a megjelenés előtt szeretnék látni.

Az MSZP hivatkozik a Kúria mai állásfoglalására, amely szerint az eredeti hangsáv helyett narrátor alkalmazása szerkesztésnek minősül, így a videó levetítése nem politikai reklám, hanem tudósítás. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Kúria a mai felülvizsgálatában nem fogadta el ezt az érvelést önmagában, hanem az NMHH értelmezését vette át, mely szerint az egyperces híradótól nem várható el, hogy teljes körűen adjon esélyt egy-egy témában mindenkinek, ami törvényi kötelessége a közmédiának.

"Kérjük szíves írásbeli, 48 órán belüli visszajelzésüket, hogy pontosan mikor és hol (M1 és/vagy M4) kerül sor a Magyar Szocialista Párt kampányfilmjének bemutatására", zárul a párt levele.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Közalkalmazottak” maradnak a közművelődési dolgozók Szegeden

„Közalkalmazottak” maradnak a közművelődési dolgozók Szegeden

Mexikó már nem is akarja kommentálni Trump legújabb bírálatát

Mexikó már nem is akarja kommentálni Trump legújabb bírálatát

Ásványvizes palackkal mérgezhették meg Navalnijt

Ásványvizes palackkal mérgezhették meg Navalnijt