szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A TV2-t 7,45 millióra, a köztévét 745 ezer forintra büntette az NVB, mert hírműsorban politikai reklámot sugároztak - a Fradi-meccs szünetében az egyperces Híradó fele a Fidesz új kampányvideójáról szólt.

Május 4-én a köztévé egyperces Híradója az FTC-Újpest meccs szünetében, és a Tények is lehozta a hírt, hogy a Fidesznek új kampányvideója született, amelyet le is játszottak az annak a végén látható „Támogassuk Orbán Viktor programját, állítsuk meg a bevándorlást!” valamint „Május 26-án szavazzunk a Fideszre!” szlogenekkel együtt.

Mindkét csatornát bepanaszolták a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB), amely keddi ülésén döntött, és megalapozottnak találta a panaszokat. A Tényeket 7,45 millió forintra, a köztévét pedig 745 ezer forintra büntették, mert jogosulatlanul tették közre a politikai reklámnak minősülő médiatartalmat. A verdiktet a csatornáknak a műsorokban is ismertetniük kell. A határozatok ellen a Kúriához lehet fordulni felülvizsgálatért.

A TV2-t nem először bünteti meg a NVB.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A gazdagok olyan gyorsan gazdagszanak, hogy nem bírják eljótékonykodni a pénzüket

A gazdagok olyan gyorsan gazdagszanak, hogy nem bírják eljótékonykodni a pénzüket

Verstappené a 70. évfordulós silverstone-i nagydíj

Verstappené a 70. évfordulós silverstone-i nagydíj

Szabadulhatnak Ronaldinhóék

Szabadulhatnak Ronaldinhóék