szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szél Bernadett és Bősz Anett látogatott el a helyszínre, az éheztetés miatt Szél ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

A röszkei tranzitzónában jelenleg 133 fő tartózkodik, köztük 77 gyerek, egyikük agytumor miatt kemoterápiára szorul – mondta el a 24.hu-nak Szél Bernadett független képviselő és Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt ügyvivője, akik közösen látogattak el a helyszínre.

A tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet miatt egy 17 éves kísérő nélküli kiskorú is van a tranzitban – közölte Szél Bernadett

A 10 éves agytumoros kislány édesapja azt mondta a parlamenti képviselőknek, hogy az lenne a vágya, hogy legalább a gyermeke kimehessen. A súlyosan beteg kislány kemoterápiát kap, még az idevezető úton lett beteg, azonban csak a kezelések idejére távozhat a tranzitból.

A család 3,5 hónapja tartózkodik a tranzitzónában, az apa elmondása szerint a kislány kórházba egyszer-kétszer megy havonta, naponta kétszer látja orvos.

A tranzitzónában él egy 3 éves süketnéma kisfiú is, aki egy vesével született. A szülők mind arra panaszkodnak, hogy nagyon nehéz kordában tartani a gyerekeket a melegben. A felnőttek sok esetben különböző nyugtatókat kapnak, de mivel a gyerekek ezekből nem kaphatnak, ezért rendkívül nehezen kezelhetővé válnak sok esetben. A hálóhelyiségekben nincs légkondicionáló, ezért több család átköltözött a konyhába, ahol van.

Szél Bernadett azt is elmondta, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést nyújt be a menetrendszerű éheztetés miatt az idegenrendészeti zónában. Emiatt a képviselő korábban már egy törvényjavaslatot is benyújtott az Országgyűlésnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!