szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Momentum előválasztáson elindult politikusa azt mondta, lehangoló tüntetés volt az MTA előtti. Szerinte egyre több fiatal fog elmenni.

Kedden megszavazták az MTA megcsonkítását, ehhez 131 fideszes és KDNP-s szavazat kellett. Majd tüntetés is volt az MTA melletti kiállás jegyében, igaz, eléggé visszafogott. Erről írt közösségi oldalán Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa, aki elindult az előválasztáson, de alulmaradt.

„Nagyon szomorú és lehangoló tüntetés volt a tegnapi. Szomorú és lehangoló három ok miatt – egyrészt azért, mert már az Akadémia intézeteinek felszámolásáról szóló törvény elfogadása után került rá sor. Másrészt azért, mert ezzel együtt is nagyon kevés ember volt rá kíváncsi. És még kevesebb ember volt rá kíváncsi, ha azt nézzük, hogy a közvetlen érintetteken kívül ki volt ott.

És szomorú és lehangoló volt különösen azért, amit ez jelentett: hogy az értelmiségnek és az ellenzéki politikának együtt nem volt annyi fantáziája, kommunikációs képessége, közvéleményformáló ereje, hogy elmondja a közvéleménynek, hogy mi a tét.”

Bejegyzését azzal folytatja, azt sem sikerült elmondania, hogy „minél több szeletét gyűri a saját kontrollja alá ez a maffiaállam, annál rosszabb lesz itt élni. Annál kevesebb önálló gondolat lesz, annál kevesebb saját kezdeményezés valósul meg: annál kevésbé fog élni és lélegezni a társadalom. Annál kevésbé fognak hazajönni az elmentek, annál több fiatal fog elmenni.”

A teljes bejegyzést itt éri el:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jogellenes a Színművészeti dolgozóinak sztrájkja a Fővárosi Törvényszék szerint

Jogellenes a Színművészeti dolgozóinak sztrájkja a Fővárosi Törvényszék szerint

„Én 56-ban is vonultam, 89-ben is vonultam, most az unokáimért vonulok” – videó a pénteki SZFE-tüntetésről

„Én 56-ban is vonultam, 89-ben is vonultam, most az unokáimért vonulok” – videó a pénteki SZFE-tüntetésről

25 méter hosszú alagutat találtak a rendőrök Ásotthalomnál

25 méter hosszú alagutat találtak a rendőrök Ásotthalomnál