szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ki akarta próbálni, tényleg az elmúlt másfél évszázad hiteles, torzításmentes feldolgozása folyik-e az Intézetben.

Közös megegyezéssel távozott Ungváry Krisztián történész a Veritas Intézettől. A részletekről később nyilatkozik. Ungváry Krisztián június 15-től dolgozott a Veritas Intézetben, miután korábbi munkahelyét, az 56-os intézetet egy tollvonással betolták alá.

Ungváry a Facebook-oldalán akkor azt írta, sokaknak furcsa lehet a döntése, neki is szokatlan, mert nem tudják, miért volt szükség az átszervezésre.

A Veritas szervezeti és működési szabályzata szerint "saját tudományos munkájának szakmai vonatkozásairól minden munkatárs szabadon nyilatkozhat." és az Igazságintézetet létrehozó kormányrendelet 3§ (1) bekezdés szerint az intézet feladata (...) "az elmúlt másfél évszázad (...) hiteles, torzításmentes (...) feldolgozása". Nem én kerestem a lehetőséget, de ha már így alakult, akkor kipróbálom, hogy ezt komolyan gondolják-e, illetve mit értenek ez alatt.

Hozzátette, tudományos munkájában a régi elvét követi, azt, amire a doktori esküjében is hitet tett:

A tudomány és az igazság szolgálatára szentelem magamat, és arra törekszem, hogy tudományomat embertársaim javára, népem és hazám dicsőségére előbbre vigyem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így ért a világ tetejére Maradona – a 86-os vb filmjével emlékeznek a futballzsenire

Így ért a világ tetejére Maradona – a 86-os vb filmjével emlékeznek a futballzsenire

A Volánbusz huszonnégy városban vezet be kötelező jegyelővételt

A Volánbusz huszonnégy városban vezet be kötelező jegyelővételt

Elkészült a világ legnagyobb processzora, 400 000 mag dolgozik benne

Elkészült a világ legnagyobb processzora, 400 000 mag dolgozik benne