szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy nő a munkakezdéskor is már mellkasi fájdalmakra panaszkodott, de kollégái semmit nem tettek. Órákkal később hívtak csak mentőt, amikor a nő ájultan esett össze.

Tanulságos esetet közöl az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala, egy 40 éves nő már reggel a munkahelyén mellkasi fájdalmakra panaszkodott, akik erre nem reagáltak sehogy. Mentőket csak akkor hívtak, amikor a nő ájultan esett össze, órákkal később. A nő infarktust kapott. A kollégák azt mondták, sejtették, hogy a nő nem tréfál, de nem gondoltak arra, hogy a tétlenségüknek ilyen súlyos ára is lehetett volna. Az azonnali emelt szintű ellátás után, a mentők stabil állapotban szállíthatták betegüket a legközelebbi szívcentrumba, ahol rögtön életmentő műtéten esett át.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!