szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már így is egy héttel kitolódott a nyári szünet.

Nemrég arról számolt be a pécsi kormányközelinek mondott lapnak Őri László alpolgármester a Jókai Mór Általános Iskola felújítása kapcsán, hogy "a vártnál gyorsabb ütemben zajló munkák eredményeképp van egy jó hírünk a Jókai utcai általános iskola diákjainak is. A felújítással összefüggő feladatok miatt ugyanis a tanév számukra egy héttel később kezdődik, az iskola vezetőségének döntése szerint."

Arról is beszélt az alpolgármester, hogy a felújítás a tervezettnél jobban áll, mert júliusban kezdték, 10 hónaposra tervezték és már augusztus végén 50 százalékos volt a készültség.

Pécsi Stop szerint ennyire nem fényes a helyzet, mert a vállalkozó pénteken levonult a munkaterületről, de a tantermek állapota hagy maga után kívánnivalót.

Úgy tudják, hogy a takarítók és a tanárok mellett most éppen a szülőket mozgósítják, hogy végre elindulhasson a tanítás:

tőlük kérik, hogy szombaton délután, ha tehetik, jelenjenek meg az iskolában, lehetőleg vödrökkel és takarítószerekkel felszerelkezve. Ugyanis takarítani kellene.

A felújítás egyébként a tanévkezdés után is folytatódni fog, de a kivitelezőnek biztosítania kell a munkák ideje alatt az iskola és a tanórák zavartalan működését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Litvániába menekült a fehérorosz ellenzéki elnökjelölt

Litvániába menekült a fehérorosz ellenzéki elnökjelölt

Még 11 honvédelmi sportközpontot épít a kormány

Még 11 honvédelmi sportközpontot épít a kormány

Fasizmusért és nacionalizmusért nem megy a szomszédba a horvát politika polihisztora

Fasizmusért és nacionalizmusért nem megy a szomszédba a horvát politika polihisztora