szerző:
Tetszett a cikk?

Csepelen tartott fórumot a Belügyminiszter, ahol a migránsozás mellett volt ideje beszámolni az elmúlt évek sikereiről, így a magyar gyártású tűzoltóautókról is. A fórumról hamarosan olvashatják cikkünket, addig is itt a sikerjelentés.

2016 óta használ a Katasztrófavédelem olyan tűzoltóautókat, amelyeket itthon szereltek össze. A járművekkel számos probléma adódott az eltelt három évben, nem sokkal a használatba vétel után a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete részletes hibalistát állított össze. Néhány a legfontosabbak közül:

  • gyenge a motorjuk, ráadásul sűrűn lerobbannak,
  • csak dobfékekkel vannak szerelve,
  • a fülke kialakítása balesetveszélyes,
  • az ABS-en kívül semmiféle vezetéstámogató rendszer nincs beépítve.

Ez utóbbi azért fontos, mert így borulékonnyá válik a felépítmény. Ez be is bizonyosodott a múlt héten.

Biztosan olcsó volt legalább – gondolhatnánk, de nem ez a helyzet. A saját fejlesztésű tűzoltóautóink több mint 130 millió forintba kerültek darabonként. Hogy ez mennyire sok pénz, arról a váci eset után Hadházy Ákos gyűjtött össze néhány adatot. Az általa fellelt ledrágább, német gyártmányú tűzoltóautó is 10 millió forinttal kevesebbe kerül.

Szerda este Csepelen tartott fórumot Pintér Sándor. Az önkormányzati kampányhoz kapcsolódó rendezvényen a legtöbb szó természetesen a migránsokról esett (hamarosan jövünk a beszámolóval), de az előadása elején a belügyminiszter azért összefoglalta, hogy a tárcája milyen eredményeket ért el az elmúlt években.

Ebben a panelben említette meg a Katasztrófavédelem legnagyobb fejlesztéseként azt, hogy a tűzoltóautók már a Belügyminisztérium saját cége által itt, Magyarországon készülnek. Át is adnánk a szót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Nehéz lesz elkerülni az óvodai járványgócokat

Radar360: Nehéz lesz elkerülni az óvodai járványgócokat

Leginkább a 40 év alattiakat támadja Brazíliában a helyi vírusvariáns

Leginkább a 40 év alattiakat támadja Brazíliában a helyi vírusvariáns

A környezet is megsínyli, hogy fennakadt az Ever Given a Szuezi-csatornában

A környezet is megsínyli, hogy fennakadt az Ever Given a Szuezi-csatornában