szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára hosszan magyarázta, hogyan kell leírni a könyvtár nevét.

Költözik a jelenlegi helyéről az Országos Széchényi Könyvtár – erősítette meg még korábban lapunknak Szőcs Géza, az Országos Könyvtári Kuratórium elnöke. Beszámoltunk arról is, hogy Hammerstein Judit, Orbán volt sajtófőnöke került az OSZK élére, de ő csak amolyan afféle próbaidős vezető lett.

Ugyanis Demeter Szilárd miniszteri biztosként felel az intézmény költözéséért, havi 650 ezer forintért. Szőcs szerint Demeter feladata elsősorban az lesz, hogy megtalálja a könyvtár új helyszínét. (Portálunk korábban úgy értesült, hogy a legvalószínűbb helyszín, a lágymányosi Duna-part, az a rész, ahová a Rubik-kockát formázó, a magyar innováció eredményeit bemutató múzeumot tervezték egykor.)

OSZK-témában kérdezett Szabó Szabolcs független képviselő, egészen pontosan írásbeli kérdést nyújtott be Kásler Miklós Emmi-miniszternek, hogy:

Több helyszínre költözik ideiglenesen az Országos Széchenyi Könyvtár?

Rétvári Bence államtitkár válaszolt, azt, hogy:

az ön kérdésének minden része pont annyira pontos, mint ahogy az Országos Széchényi Könyvtár nevét leírta.

Rétvári elmondta, Szabó „legalább arra figyeljen, hogy a könyvtárat gróf Széchényi Ferencről nevezték el, gróf Széchenyi István édesapjáról, így a kérdésben megjelölt intézmény helyesen Országos Széchényi Könyvtár.”

Válasza végén Rétvári elmondta, végleges döntés még nincs az OSZK leendő helyéről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Párthűség havi egymillióért: kiből lesz ma államtitkár Magyarországon?

Fiatalok, képzettek, hűségük pedig megkérdőjelezhetetlen: az Orbán-kormány fiatal államtitkárai sokszor főnökeiknél is vehemensebben védik a magyar érdekeket. Pár éve ez a pozíció még szakmai hozzáértést követelt, ma sokkal inkább politikai ugródeszka a magasra törő harmincas generációnak. A havi bruttó 1 millió 300 ezres fizetésért azonban sokat kell bizonyítani a párt felé.

Az amerikai szenátus megszavazta Amy Coney Barrett alkotmánybíró jelöltségét

Az amerikai szenátus megszavazta Amy Coney Barrett alkotmánybíró jelöltségét

Fauci: December elejére kiderül, van-e hatásos koronavírus elleni oltás

Fauci: December elejére kiderül, van-e hatásos koronavírus elleni oltás

Új mobilgyártó tör be Európába

Új mobilgyártó tör be Európába