szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az intézmény megépítéséhez 3,5 milliárd forinttal járul hozzá a kormány.

Magyarország történetében egyedülállóan nagyarányú fejlesztések zajlanak napjainkban az oktatás, a köznevelés és az egészségügy területén – mondta az alapkőletételen az emberierőforrás-miniszter, aki korábban egészen a Szent István-i időkig vezette vissza ugyanezt.

Az oktatási infrastruktúra fejlesztése érdekében 276 milliárd forint értékben folynak különféle beruházások az országban, összesen 800 helyszínen. Ebbe a körbe jórészt iskolák, óvodák, gyermekintézmények korszerűsítése, bővítése, felújítása tartozik – magyarázta Kásler Miklós, a budakalászi fejlesztést az egyik legjelentősebbnek nevezte ezek közül.

Szerinte

a Patakpart Általános Iskola a hazai őstörténetben is fontos szerepet játszó Pest megyei város magyar szellemisége, lelkisége életben tartásának, a hagyományok ápolásának lehet újabb bázisa.

Az új iskola felépítésére Hadházy Sándor, a térség fideszes parlamenti képviselője szerint azért van szükség, mert az elmúlt években több százezren költöztek az agglomerációba, ez pedig szükségessé teszi a növekvő igényekhez igazodó intézményi háttér, infrastruktúra fejlesztését is.

A tervek szerint jövő szeptemberre elkészülő iskoláról Rogán László, a város fideszes polgármestere azt mondta: 16 tanterme lesz, kialakítanak benne biológia-földrajz, fizika-kémia szaktantermet, nyelvi labort, három részre osztható tornacsarnokot és éttermet. A Turi Attila Ybl-díjas építész által tervezett intézményben 400 gyerek tanulhat majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Szlovákia újabb tömeges tesztelésre készül

Szlovákia újabb tömeges tesztelésre készül

Eperjes Károly: Nem kérdés számomra, hogy az orosz oltást választom

Eperjes Károly: Nem kérdés számomra, hogy az orosz oltást választom