szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány családpolitikája pedig "igazi hungarikum", amit külföldön is át akarnak venni.

Interjút adott a Kecskeméti Televíziónak Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, aki a városban adott elő csütörtökön a Magyarság és hazaszeretet címmel rendezett Szent István-emlékkonferencián.

A helyi tévének adott "exkluzív interjúban" olyan kemény kérdéseket kapott a tárcavezető, miszerint van-e alapja a magyar kultúrát, egészségügyet és oktatáspolitikát érő támadásoknak, Kásler pedig természetesen elmondta, hogy nincs, ezek politikai akciók.

A továbbiakban a miniszter kifejthette, hogy minden rendben van a minisztériumához tartozó területeken,

a magyar egészségügy Európa középmezőnyében van,

a magyar diákok sorra nyerik a diákolimpiákat, jó az utánpótlás az egyetemekre, a szociális ágazatban mindenki lép egyet előre, és

a kultúrában és oktatásban is olyan fejlesztések vannak, amilyenek Szent István óta Magyarországon még nem történtek.

Szólt a készülő új Nemzeti alaptantervről is, amiről azt mondta, az elkészítésének folyamata a végéhez ért, és az "értékekre alapozott köznevelés és közoktatás akár új korszakot is nyithat a magyarság történetében".

A kormány családpolitikájáról közölte, "igazi hungarikum", ilyen a világon nincs, sőt már magyar modellről is lehet beszélni, a külföld pedig érdeklődik és próbálkozik azzal, hogy az egyes elemeit átvegye a magyar családpolitikai intézkedéseknek.

A kecskeméti konferencián Kásler egyébként az Árpád-ház vérvonaláról beszélt, és arról, hogy sikerült kétséget kizáróan meghatározni az "Árpádokra" jellemző DNS-szakaszt.

Szent István aktualizálása Soltész Miklósnak, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárának jutott, aki az MTI beszámolója szerint arról beszélt, hogy Szent István máig ható üzenete, hogy az országot továbbépítve és megerősítve meg kell tartani keresztény és nemzeti államnak, de a "liberális világ elvtelen politizálása" ezt szét akarja verni.

Soltész azt fejtegette, hogy a liberalizmus elvtelen, és mindig új elvet talál magának: korábban az egyén szabadságának túlhangsúlyozása, majd a gender volt, most pedig csak a nevében környezetvédelem, hiszen ezt sokszor leginkább azok az érdekcsoportok hangoztatják, amelyek a legnagyobb környezetszennyezők.

Soltész amúgy azt is hiányolta, hogy az egyházi vezetők miért nem állnak ki az élet védelméért vagy azért, hogy a házasság és a gyermekvállalás egy férfi és egy nő kapcsolatán alapul.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak egyszer kell beadni a Johnson & Johnson koronavírus-vakcináját, most 60 ezer emberrel indul a teszt

Csak egyszer kell beadni a Johnson & Johnson koronavírus-vakcináját, most 60 ezer emberrel indul a teszt

Farkas Zoltán: Titokban emelt kamatot a jegybank, avagy az elárult közönség

Farkas Zoltán: Titokban emelt kamatot a jegybank, avagy az elárult közönség

77 szegedi egyetemi tanár írta alá a Színművészetit támogató nyilatkozatot

77 szegedi egyetemi tanár írta alá a Színművészetit támogató nyilatkozatot