szerző:
hvg.hu

Nem a Fideszt, hanem a lopást, és a megfélemlítést szüntetné meg Hódmezővásárhely régi-új városvezetése. A korrupcióba keveredett vállalkozók, vagy másokat politikai véleményük miatt megfélemlítők neveit nyilvánosságra hoznák a jövőben. Szerdán alakult meg az új közgyűlés Hódmezővásárhelyen, ezúttal nem kormánypárti többséggel kell dolgoznia Márki-Zay Péternek.

„Személyesen fogom elítélni, ha valaki a politikai véleménye miatt bírál másokat” – mondta Márki-Zay Péter az új közgyűlés megalakulásakor szerdán, a vásárhelyi díszközgyűlésen, miután letették az esküt a tíz napja megválasztott polgármester és képviselők.

Hódmezővásárhelyen az országosnál is magasabb részvétel mellett választották meg az új közgyűlési tagokat, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Tiszta Vásárhelyért indította tíz képviselő közül kilenc egyéniben bejutott a testületbe, a kormánypártiak közül egy egyéniben, négy pedig listáról nyert mandátumot.

A listáról eredetileg felhatalmazást kapó fideszes képviselők közül hárman, a korábbi főjegyző Korsós Ágnes, Rapcsák András lánya, Rapcsák Katalin és a városi Fidesz elnöke, Havasi Katalin azonnal lemondtak a megbízatásukról, helyettük mások vették már át a közgyűlésen a megbízólevelüket. Bár húzóneveknek számított a három visszalépő helyi politikus, egyéniben mégsem kaptak elegendő szavazatot, most úgy tűnik, hogy még ezzel a felhatalmazással sem kívántak élni. Közleményt is adtak ki a döntésükről, ebben azt írják, hogy a fiataloknak adják át a helyüket.

A másfél évig a testületben a kormánypárti többséggel dolgozó polgármester, Márki-Zay Péter a díszközgyűlésen azt hangsúlyozta, hogy nem a Fidesz ellen dolgoznak, hanem a korrupció és a lopás ellen. Az elmúlt év ellenszélben is azt bizonyította, hogy alacsonyabb áron vállalják a munkát azok a közbeszerzésen induló vállalkozók, akik a határidőre kifizetett vállalkozási díjakkal tudnak számolni, Márki-Zay szerint erre egyre nagyobb esély van, miután a város adósságát egymilliárd forintról 300 millióra sikerült leszorítaniuk. Az egyoldalú propaganda média megszüntetését is az első teendői között említette a polgármester, akit ezúttal is nagy többséggel választottak meg a helyiek.

„Fel akarjuk építeni Hódmezővásárhelyen a szabad magyar sajtót” – közölte Márki-Zay Péter, aki olyan városi televízió elindításáról beszélt, ahova pártállástól függetlenül megszólaltatják a politikusokat, de vitaműsorokat is közvetíthetne a televízió. A hódmezővásárhelyi televízió lassan egy évvel ezelőtt húzta le a rolót a városban, miután az azt működtető nonprofit kft ellen fizetési meghagyást kezdeményeztek, ezzel elindult a stúdió felszámolása. A Szerdahelyi József Nonprofit Kft veszteségesen működött éveken át, majd tavaly, az év közepén Márki-Zay Péter, polgármester nem teljesítette a stúdió plusztámogatásának kifizetését, a dolgozók egy része fel is mondott, végül befejezték a műsorok készítését. A tévét kezdetben interneten, működtetnék, később, a szükséges engedélyek megszerzése után indulhatna a műsorszórás.

Márki-Zay Péter arra is kitért az alakuló ülésen, hogy minden eszközzel megpróbálja megakadályozni, hogy bárkit a politikai nézetei miatt mocskoljanak, akár a Hódmezővásárhelyen ellenzékben levő kormánypárti vásárhelyiekről, akár másokról van szó. Ezt azért emelhette ki a polgármester, mert főként a polgármesteri hivatal dolgozóiról terjedt el a közösségi oldalon, hogy közülük többen tartanak az új városvezetés retorziójától, az egyik most újra képviselőnek megválasztott fideszes politikus feleségéről pedig kifejezetten az a hír terjedt el, hogy a városvezetés miatt kellett eljönnie a munkahelyéről, ahol régóta dolgozik. Ezeket a vádakat Márki-Zay többször visszautasította, most az alakuló díszközgyűlésen pedig kiemelte, hogy a politikai nézettei miatt senkit nem küldenek el, üldöznek, hanem pont ellenkezőleg, aki akár ilyen tartalmú megjegyzéseket tesz, azt még ki is pellengérezik.

A díszközgyűlés szünet után néhány napirend tárgyalásával folytatódik.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Ha lesz budapesti szuperegyetem, a körvonalai már látszódnak

Ha lesz budapesti szuperegyetem, a körvonalai már látszódnak

Fának csapódott és meghalt egy autós Bakonypéterdnél

Fának csapódott és meghalt egy autós Bakonypéterdnél

Egerbe viszi edzeni úszóit Shane Tusup

Egerbe viszi edzeni úszóit Shane Tusup

Megjött az új Half-Life és valami döbbenet

Megjött az új Half-Life és valami döbbenet

Bemutatkozott a 62 millió forintos Mercedes-Maybach szabadidő-autó

Bemutatkozott a 62 millió forintos Mercedes-Maybach szabadidő-autó

Tordai Bence rágalmazás miatt beperli Kocsis Mátét

Tordai Bence rágalmazás miatt beperli Kocsis Mátét