szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A józsefvárosi polgármester szerint megdicsérni egy politikust azért, mert a hozta a kötelezőt és tette a dolgát, pont olyan, mintha megtapsolnánk az ATM-et, mert kiadja a pénzünket.

A Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén kedden Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára megemelt végkielégítést szavaztak meg Tarlós Istvánnak, aki így hathavi bérét viheti haza. Nem támogatta a javaslatot a DK, a Momentum-frakció, Baranyi Krisztina és Pikó András sem.

A józsefvárosi polgármester szerda reggel egy Facebook-posztban indokolta meg a döntését. Azt írta, a Fidesz elmúlt 9 éve nem érdemel ilyen elismerést, megdicsérni egy politikust csak azért, mert hozta a kötelezőt és tette a dolgát, pont olyan, mintha megtapsolnánk az ATM-et, mert kiadja a pénzünket. A polgármester hozzátette, hiába keresi azt a pluszt, ami egy ilyen gesztust indokolttá tenne, nem találja.

Tarlós alatt a főváros költségvetése elfeleződött, Budapest eladósodott, Tarlós semmiben nem állt ellen a kormány, fővárosiak többségi akaratát semmibe vevő terveinél – írta.

Pikó szerint ráadásul a fővárosi közbeszerzések szépen illeszkedtek a NER korrupciós szisztémájába. Emiatt Tarlós díszpolgári címével nem ért egyet, a megemelt végkielégítéssel pedig pláne nem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóth Richárd Itthon

Klímavészhelyzetet hirdetett Karácsony Budapesten

Alakuló ülést tartott a Fővárosi Közgyűlés. Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára főpolgármester-helyetteseket választottak és döntöttek a fizetésekről, megemelt végkielégítést adtak Tarlós Istvánnak, antikorrupciós programot fogadtak el, valamint döntöttek a Liget-projektről, a Római-partról, a Szent István-szoborról, a rabszolgatörvényről és a kílmavészhelyzetről is. Élőben a Városházáról.

Válságban edződött pénzügyminisztere lesz az Egyesült Államoknak

Válságban edződött pénzügyminisztere lesz az Egyesült Államoknak

A BKK szerint a kormány feltételei miatt nem tudják újratervezni a Blaha Lujza teret

A BKK szerint a kormány feltételei miatt nem tudják újratervezni a Blaha Lujza teret

Minél fiatalabb valaki, annál inkább zavarja a klímaváltozás

Minél fiatalabb valaki, annál inkább zavarja a klímaváltozás