szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Ez az álom végre megvalósult.”

A pénteken megjelent Mediaworks-kiadvány, a Világgazdaság – kormányközeli szinergiák ezek – tartalmazza a Mandiner tematikus kiadványát is, amely a Puskás Ferenc Stadion avatásával foglalkozik. Van benne:

  • Orbán-köszöntő,
  • Csányi-köszöntő,
  • interjú Fürjes Balázzsal és
  • Puskás Ferenccel – 1983-ból.

A miniszterelnök arról ír, hogy:

a tapasztalatok azt mutatják, hogy Magyarországon jó, ha százévente egyszer vagy kétszer nyílik lehetőségünk egy ilyen méretű és jelentőségű beruházásra. Ezért a mi dolgunk az, hogy fülön csípjük ezeket az alkalmakat, amelyek segítségével közös erővel még szebbé, jobbá, tekintélyesebbé és népszerűbbé tehetjük Magyarországot és a nemzet fővárosát.

Csányi Sándor MLSZ-elnök szerint:

fejlesztéseink akkor érik el céljukat, ha egyre több fiatal leány és fiú kapcsolódik be a labdarúgásunkba, és lesz egy életre elkötelezett a sportág mellett.

Fürjes Balázs volt az új aréna tervezéséért és építéséért felelős kormánybiztos, a székekre vetített 2,2 milliós árról azt mondta, az átlagos árszínvonal, „nem drága, nem is a legolcsóbb, mert a legolcsóbb általában a legrosszabb is minden termékből”.

A Mandiner leközöl, vagyis újraközöl egy interjút Puskás Ferenccel is 1983-ból. Megkérdezték akkor tőle, mit üzen azoknak a szurkolóknak, akiket akkor (1983-ban) nem kényeztettek el úgy a labdarúgók, mint ők, az Aranycsapat. Puskás türelmet kért, szerinte egy csapatnak idő kell ahhoz, hogy összeérjen. A focistáknak pedig azt üzente:

tréningezzenek sokat, nagyon sokat.

Az új stadionról ITT írtunk részletesen.

Itt pedig megnézheti, Orbán Viktor milyen videóval köszöntötte a létesítményt. Bikázott egy hatalmasat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Horn Andrea Ingatlan

Minden, amit az új Puskás Arénáról tudni érdemes

Hatvanhat év után újra nemzeti stadiont avatnak Budapesten: az este hét órakor kezdődő Magyarország–Uruguay barátságos mérkőzéssel hivatalosan megnyílik Közép-Európa legnagyobb és legkorszerűbb ilyen létesítménye, a Puskás Ferenc Stadion. Az új stadion valódi különlegességét az adja, hogy nemcsak a külsejében, hanem az alapanyagában is benne van a régi. Összegyűjtöttük, mit érdemes tudni róla.

Szinte újként árulnak egy hamarosan oldtimer, szupergyors Jaguar XJ220-at

Szinte újként árulnak egy hamarosan oldtimer, szupergyors Jaguar XJ220-at

4469 új fertőzöttet találtak, 72 ember elhunyt

4469 új fertőzöttet találtak, 72 ember elhunyt

1,3 milliárdot kapnak önkormányzatok, a fővárosban csak két fideszes kerületnek jut a pénzből

1,3 milliárdot kapnak önkormányzatok, a fővárosban csak két fideszes kerületnek jut a pénzből