szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vissza kellene szereznie a fiatalokat a kormánypártnak.

Egyedüli jelöltként indul a Fidesz ifjúsági szervezetének vezetéséért Illés Boglárka – írja az Index. A Fidelitas hétvégén választ új vezetést.

Illés Boglárka eddig az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára volt, ahol ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelt. Hozzá tartozott az Új Nemzedék Központ, amely 11 milliárd forint pályázati pénz mellett 300 milliós költségvetési támogatáshoz jutott.

Az ÚNK-nak a pénzügyi elszámolás nem erőssége: miután 2014-re négymilliárd forintos veszteséget hozott össze, az Állami Számvevőszék vizsgálatot kezdeményezett. Sajnos a szervezet iratai azonban – ahogy a Borkai-botrányban érintett Rákosfalvy Zoltán papírjaieláztak, így azokat nem tudták átnyújtani. A rendőrség következmények nélkül zárta le a nyomozást.

Az Index szerint a Fideszben azt várják Illéstől, hogy segítsen a párt generációs problémájának megoldásában, ugyanis a kormánypárt támogatottsága visszaesett a fiatalok körében, és visszaszerzésükben számítanak a Fidelitasra. Az ifjúsági szervezet a nyilvánosságban leginkább a Fideszt támogató szórólapokkal és plakátokkal szerepelt az utóbbi időben, az ő munkájuk volt például a budapesti önkormányzati választáson bevetett bohócos-cirkuszos kampány.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!