szerző:
Tetszett a cikk?

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága érdemi indoklás nélkül visszavonja a munkaügyi ellenőrzést szigorító javaslatot.

Mint a hvg.hu beszámolt róla, az Emberi Erőforrások Minisztériuma – egyébként a családvédelmi akcióprogramról szóló javaslatban elrejtve – azt kezdeményezte, hogy

a feketefoglalkoztatás esetén minden érintett gazdasági szereplőre bírságot szabjanak ki, mellőzésnek nem lenne helye, és a bírságok mértékét is előírták volna.

A minisztérium ezt a gazdaság fehérítésének szándékával magyarázta, mert nem csak az építőiparban, hanem mindenütt „kiemelkedő probléma” a bejelentés nélküli foglalkoztatás.

A Hende Csaba vezette főbizottság most a jövő heti szavazás előtt törölni javasolja a tervezetből az egész munkaügyi ellenőrzési részt. Indoklás: „A munkaügyi bírság módosítása nem időszerű.” Hogy miért nem, ahhoz további magyarázatot nem fűznek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!