szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Most már az ő kedvéért gyurmáznak. Az alapjogok köszönik, jól vannak.

A 444.hu találta meg Rácz Zsófia, az Emberi Erőforrások Minisztériumának hamarosan kinevezendő, 22 éves helyettes államtitkárának korábbi megnyilatkozását idén áprilisból.

Rácz akkoriban a Fidesz-közeli Alapjogokért Központ elemzője volt, és éppen Orbán Viktor egy szövegével értett egyet. Rácz elemzése így hangzik:

Tényleg egy ilyen világban élünk, ahol az emberek már a jogot teljesen, mint egy ilyen gyurmát, azt hiszik, hogy így formálják majd arra, amit éppen szeretnének, elvesznek belőle, hozzátesznek, teljesen, tényleg, a vágyaikkal összekeverve, minden racionalitástól elszakadva használják a jogot. Szerintem egy ilyen helyzetben, egy ilyen világban ez, hogy így ki lett mondva, ez abszolút hiánypótló. És nem azért fontos, mert Orbán Viktor mondta ki, hanem azért, mert igaz.

A 22 éves joghallgató az ifjúsági ügyekért lesz felelős az Emminél, viszont mivel az eddigi jogszabályok szerint ehhez diploma szükséges, kicsit meg kell gyurmázni a kedvéért a jogot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!