szerző:
Tetszett a cikk?

Gulyás saját hivatalának helyettes államtitkárát bízta meg vele, aki ezért semmilyen juttatást nem kap.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter visszavonta Perényi Zsigmond, az egyes állami támogatású külföldi ösztöndíjprogramok és csereprogramok kidolgozásával és felügyeletével megbízott miniszteri biztos tavaly nyáron adott megbízását, amely pedig 2020. július 31-ig tartott volna.

A hvg.hu idén szeptemberben bemutatta a dinamikus fiatal főtisztviselőt, amikor az európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár lett az Innovációs és Technológiai Minisztériumban, illetve szeptember 11-étől ő került annak a két testületnek az élére is, amely a Brüsszelből érkező pénzek szétosztásáért és a végrehajtás ellenőrzéséért felelős. De eközben mostanáig havi 500 000 forintért az őt korábban megbízó másik miniszternek is dolgozott az atlanti közösség országainak társadalmi-politikai berendezkedésének megismerésére, tapasztalatcserére, szakpolitikai kutatómunka végzésére irányuló állami támogatású vezetőképző, csere- és ösztöndíjprogramokon.

Gulyás Gergely mostantól olcsóbban végezteti el ugyanezt a munkát: miniszteri biztosnak ugyanis saját hivatalának helyettes államtitkárát, a szintén tavaly nyár óta ott dolgozó Schaller-Baross Ernőt nevezte ki, aki ezért semmilyen juttatást nem kap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Gulyás Gergely már válaszolt is Karácsonynak: Nem engednek

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter már válaszolt is a Facebookon Karácsony Gergely budapesti főpolgármester nyílt levelére, röviden összefoglalva: ragaszkodnak ahhoz, hogy beleszóljanak az államilag támogatott színházak vezetőinek kinevezésébe.

Új gazdára talált Sean Connery egykori ikonikus BMW kupéja

Új gazdára talált Sean Connery egykori ikonikus BMW kupéja

Megkérdezte, miért tartóztatják le a tüntetőt, az orosz rendőr hasbarúgással válaszolt

Megkérdezte, miért tartóztatják le a tüntetőt, az orosz rendőr hasbarúgással válaszolt

Alig alakult meg koalíció, máris veszekednek egymással a román kormánypártok

Alig alakult meg koalíció, máris veszekednek egymással a román kormánypártok