szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

T. Klára Petrát korábban öt és fél évre ítélték első fokon.

Perbeszédekkel folytatódott csütörtökön annak a nőnek a pere, aki három évvel ezelőtt kokain hatása alatt halálra gázolt egy 85 éves férfit Zuglóban. T. Petra Klárát végül hét évre ítélték.

A nő 2016. november 7-én a kora délutáni órákban, Budapest XIV. kerületében a Füredi úton vezette a gépkocsiját, amikor – féktávolságon kívül – a járdáról az úttestre lépett a 85 éves sértett. A nő a gyalogost a kokain hatása miatt nem észlelte, a férfit fékezés nélkül ütötte el.

Az elsőfokú bíróság januárban 5 és fél évre ítélte, valamint a közügyektől 6 évre, a járművezetéstől örökre eltiltotta.

Ennek ellenére a nő idén novemberben ismét volán mögé ült, és szintén kábítószert fogyasztott, csak ebben az esetben marihuánát és amfetamint mutattak ki nála.

A rendőrök már ebben az ügyben is meggyanúsították a nőt, ami nem jött jól számára a csütörtöki másodfokú tárgyalás előtt, ahol egyébként T. Petra nem jelent meg, írja a 24.hu.

Ügyvédje, Nagy Gábor a tárgyaláson elmondta, ügyfele pszichiátriai kezelés alatt áll, olyan erős antidepresszánsokat szed, hogy nem ülhet közlekedési járművekre. Nagy a portálnak úgy fogalmazott, hogy a nő most

egy élő halott.

A legutóbbi, kábítószer hatása alatti jogosítvány nélküli vezetés miatt egyelőre 30 ezer forintra büntették, amit be is fizetett. A korábbi ügy kapcsán az ügyész perbeszédében elmondta, hogy az első fokon eljáró bíróság kellőképpen vizsgálta a baleset körülményeit. Kiemelte, hogy a toxikológiai vizsgálat és a tanúk vallomása alapján a bíróság elvetette, hogy T. Klára Petra egy más által leparkolt kocsiban lett volna rosszul és aludt volna el.

Az ügyész hét évet kért T. Klára Petrára bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt.

Nagy Gábor ügyvéd jelezte, az ügyfele kifejezetten megkérte arra, hogy mondja el, hogy szeretne bocsánatot kérni a történtekért, és részvétét fejezi ki az elhunyt hozzátartozóinak. Hozzátette, hogy ügyfele pánikbetegséggel küzd, pszichésen és anyagilag is rettenetesen megviselte a tragédia.

Nagy Gábor elmondta, hogy védence több százezer forintot kínált fel az elhunyt családjának, de azt a választ kapták, hogy "ilyen embertől egy forintot sem fogadunk el".

Az ügyvéd szerint csak feltételezés az, hogy ügyfele a baleset előtt és nem utána szívta fel a szervezetében talált kokaint, hiába állította egy másik dolgozó, hogy látni vélte, amint ügyfele lehajolt és felszívott volna valami fehér színű port.  A kokain fogyasztásának pont idejét a szakértő sem tudta megállapítani.

Védőbeszéde végén a jogi minősítés és a büntetés enyhítését kérte a bíróságtól. A másodfokú bíróság jövő hétfőn hoz ítéletet az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Európai Unió egy évnyi emissziójával csökkent tavaly a szén-dioxid-kibocsátás

Az Európai Unió egy évnyi emissziójával csökkent tavaly a szén-dioxid-kibocsátás

Tőzsdére viszik a Budapesti Értéktőzsdét

Tőzsdére viszik a Budapesti Értéktőzsdét

Karikó Katalin: Lehet hosszabb időt hagyni a koronavírus elleni oltás két dózisa között

Karikó Katalin: Lehet hosszabb időt hagyni a koronavírus elleni oltás két dózisa között