szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Papp László polgármester azt írta, a város oktatási rendszerének egészével együtt biztosítani tudja a múzeum működéséhez szükséges szakemberek képzését is.

„Debrecen és a vidéki Magyarország nevében visszautasítom Karácsony Gergely főpolgármester állítását, miszerint tragikus lenne a Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetése

- írta Papp László, Debrecen polgármestere.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben a városvezető megemlíti, hogy Debrecen a város jövőjét meghatározó lehetőségként tekint az új Természettudományi Múzeumra, és egyértelműen elkötelezett amellett, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsa „egy ilyen nagy jelentőségű fejlesztés megvalósításához”

„Az előzetes egyeztetéseknek megfelelően úgy ítéljük meg, hogy Debrecen ideális választás. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Természettudományi Múzeum nem kizárólag kiállítóhely, hanem olyan intézmény, ahol tudományos kutatások zajlanak. A Debreceni Egyetem a város oktatási rendszerének egészével együtt biztosítani tudja a múzeum működéséhez szükséges szakemberek képzését.

Teljes mértében támogatjuk a Magyar Természettudományi Múzeum és a Debreceni Egyetem között kialakítandó tudományos és oktatási együttműködést

- írta Papp László, aki hozzátette, hogy a Természettudományi Múzeum elhelyezésére olyan területeket vizsgálnak, melyek állami tulajdonban vannak, városon belüli elhelyezkedésük pedig minden szempontot figyelembe véve ideális.

Korábban a Közösen Józsefvárosért a kerület Facebook-oldalán közölte álláspontját.

„A frakció megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Kormány minden egyeztetés nélkül tönkre kíván tenni egy nagy múltú, népszerű, a józsefvárosi kisgyerekek által kedvelt intézményt, a Természettudományi Múzeumot

 Amennyiben a sajtóhírek igazak, úgy bebizonyosodik, hogy a Kormány a kulturális és a tudományos intézményeket ellenségnek, de minimum zavaró körülménynek tartja. A lépés jól illeszkedik a Magyar Tudományos Akadémia, valamint a színházak ellehetetlenítése érdekében hozott lépések sorába”

- írták.

Csütörtökön írt arról az Index, hogy a kormány meghozta végleges döntést a Magyar Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetéséről.

A hírt a lap szerint egy múlt pénteki értekezleten közölte az alkalmazottakkal Bernert Zsolt főigazgató – ezt múzeumi források a hvg.hu-nak is megerősítették, hozzátéve ugyanakkor, hogy a vonatkozó kormányhatározatot sem ők, sem az értekezleten elhangzott állítása szerint maga a főigazgató sem látta még, csak a tartalmát ismertették vele szóban.

Az Index szerint a kérdésről úgynevezett 2-es típusú (vagyis 2000-es sorszámú) határozatot hozott a kormány – nem véletlenül: ezt a típust ugyanis nem kell megjelentetni a Magyar Közlönyben, így a döntés elkerülheti a nagyobb nyilvánosságot.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Itthon

"A jelenlegi vezetés alkalmatlan" – győztes pályázatában elődeit ekézi a Természettudományi Múzeum új vezetője

Megszereztük a Természettudományi Múzeum augusztus 1-jétől hivatalba lépő, új főigazgatójának pályázatát. A még az MTM dolgozói előtt sem ismert dokumentumból kiderül, hogyan próbált az erős politikai hátszéllel érkező Bernert Zsolt számos ponton már pályázóként a kormány kedvében járni, hogyan emelné ki saját területét a többi közül, és nem utolsósorban: hogyan becsmérli már szinte komplexusosan az intézmény jelenlegi vezetőit.

Szinte eltűnt a munkanélküliség, csak a fiatalok vannak bajban

Szinte eltűnt a munkanélküliség, csak a fiatalok vannak bajban

Nigériát is elérte az új koronavírus

Nigériát is elérte az új koronavírus

Koronavírus: a WHO „nagyon magasra” emelte a járvány globális veszélyének szintjét

Koronavírus: a WHO „nagyon magasra” emelte a járvány globális veszélyének szintjét