szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A város egészségügyi központja fertőzések miatt került be a hírekbe. Az önkormányzat hárít.

Az Érdi Járási Hivatal eljárást indít a fertőzéseket okozó budaörsi szakrendelő, egynapos szemészeti sebészet működési engedélyének ügyében – írta az MTI a Pest Megyei Kormányhivatal csütörtöki közlése alapján.

A közlemény szerint a Budaörsi Egészségügyi Központban történt decemberi szürkehályogműtétek során kialakult fertőzéses megbetegedések miatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által felkért három országos szakfelügyelő vizsgálta az intézményben zajló szemészeti ellátás körülményeit. Összesen tizenkét beteget kellett kórházban kezelni a szakrendelőben végzett műtétek után.

A szakfelügyelői vizsgálatok további hiányosságokat tártak fel a szakrendelőben, ezért az Érdi Járási Hivatal az egynapos szemészeti sebészet működési engedélye ügyében eljárást indít – írta a kormányhivatal a közleményében.

A fővárosi kormányhivatal korábban azt közölte, hogy a fertőzéseket a közegészségügyi-járványügyi előírások be nem tartása okozta, és a hiányosságok miatt ötmillió forint egészségügyi bírságot szabott ki.

A budaörsi önkormányzat ezután arról számolt be, hogy a város egészségügyi központjában történt fertőzésekről nem tehetnek, mert az egynapos sebészet nem az önkormányzat, hanem az ÁNTSZ felügyelete mellett működik. A Fidesz Budaörsöt okolta a történtek miatt, mondván: a város magára hagyta a betegeket.

Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester közben szerda este arról írt közösségi oldalán, hogy a Ripost újságírója illetéktelenül hatolhatott be rendelőbe:

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Odaveszett a fagy miatt a kajszitermés nagy része

Odaveszett a fagy miatt a kajszitermés nagy része

Itt a biztonságos mobilozás jövője: a SIM-kártya beleolvadt a telefonunkba

Itt a biztonságos mobilozás jövője: a SIM-kártya beleolvadt a telefonunkba

Fajgyűlöletet látnak az örmények az azeriek háborús panoptikumában

Fajgyűlöletet látnak az örmények az azeriek háborús panoptikumában