szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szaniszló Sándor szerint nem elég az iskolák bezárása, a XVIII. kerületben az óvodákat és a bölcsődéket is bezárják.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere villámgyorsan reagált Orbán Viktornak a bejelentésére, miszerint hétfőtől bezárják az iskolákat a koronavírus elleni védekezés miatt. A polgármester szerint ez nem elég, ezért a kerületi Operatív Tanáccsal egyeztetve, elrendelte a kerületi óvodák és bölcsődék bezárását hétfőtől. A döntés határozatlan ideig, visszavonásig érvényes.

Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere azt írta a Facebook-oldalán, hogy biztosítani fogják azoknak a kerületi gyerekeknek az étkeztetését az otthonukban is, akik szinte csak az iskolában jutnak megfelelő minőségű meleg ételhez.

Azt is hozzátette, önkénteseket keresnek az elkövetkező hetekre, idősek segítésére, közérdekű információk minél szélesebb körbe történő eljuttatására, mert erre valószínűleg nem lesz elegendő kapacitásuk.

Pénteken ülésezett a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének Elnöksége. A járványra való helyzet miatt a következő ajánlásokat fogalmazták meg a tagszervezetek számára:

  • Az önkormányzati fenntartásban álló bölcsődék és óvodák esetén az intézményvezetők – a házirendtől eltérve – bármely indokra történő hivatkozással engedélyezhessék az intézménybe járó gyermekek távolmaradását.
  • Az önkormányzatok a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében zárjanak be valamennyi önkormányzati fenntartású kulturális intézményt, uszodát és egyéb sportlétesítményt, és mondjanak le valamennyi önkormányzati szervezésű kulturális rendezvényt.
  • Az önkormányzatok szervezzék meg a közétkeztetésben résztvevők minél szélesebb körű azonosítását annak érdekében, hogy a közétkeztetésben részesülők részére az ételek házhozszállítás vagy elvitel útján történő biztosítása megoldható legyen.
  • Az önkormányzatok vezessenek elkülönített nyilvántartást a koronavírus elleni védekezéssel összefüggésben felmerült költségeikről.

A BÖSZ elnöksége hétfőre rendkívüli közgyűlést hívott össze, hogy közös ajánlást fogalmazzanak meg a bölcsődék, óvodák alap-és középfokú oktatási intézmények bezárása érdekében.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek este bejelentette, hogy hogy március 16-a hétfőtől új oktatási munkarend lép életbe: a tantermen kívüli digitális munkarend.

Ezt azt jelenti, hogy a gyerekek nem mehetnek be az iskolába, az igazgatóknak viszont be kell menniük, a tanároknak pedig folytatniuk kell a tanítást.

Digitális eszközökről otthonról, ha nincs ilyenük, akkor az iskolából kell tanítani a gyerekeket. Így a szokott rendben az érettségi vizsgákat is jó eséllyel meg tudják majd tartani. Csak olyan tanítási módok lesznek, amiket otthonról tudnak biztosítani.

Orbán Viktor: Hétfőtől bezárnak az iskolák

Rendkívüli bejelentést tett a koronavírus elleni védekezésről a miniszterelnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Orbán Viktor: Hétfőtől bezárnak az iskolák

Rendkívüli bejelentést tett a koronavírus elleni védekezésről a miniszterelnök: digitális oktatási rend lép életbe, a diákok nem mehetnek be az oktatási intézményekbe. Tíz akciócsoportot állítottak fel, valamint Izraelből is megtiltják a beutazást.

Orbán benézte ellenfelei elszántságát, mostantól lesz igazán csúnya a vétóvita

Orbán benézte ellenfelei elszántságát, mostantól lesz igazán csúnya a vétóvita

Duma Aktuál: Írják bele az alkotmányba, hogy Magyarország nem mindig volt rántott hús alakú!

Duma Aktuál: Írják bele az alkotmányba, hogy Magyarország nem mindig volt rántott hús alakú!

Újabb rejtélyes fémoszlop bukkant fel, most Kaliforniában

Újabb rejtélyes fémoszlop bukkant fel, most Kaliforniában