szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyházi örökség védelmére is több jut, mint egészségügyre.

A hétvégén több Magyar Közlöny is megjelent, egyfelől kijöttek a jogszabályok az iskolák bezárásáról, másrészt megtudtuk azt is, kik kapnak kitüntetést március 15-én. Azonban nemcsak ezekről döntött a kormány, hanem pénzeket is mozgattak, ugyanis a rendkívüli tartalékból átcsoportosítottak több mint 18 milliárd forintot.

  • 2 milliárd forintot kap az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.
  • A Miniszterelnökségnek 2,77 milliárdot folyósítanak az egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások javára.
  • A központi maradványalapból elvontak további 13,17 milliárdot, ebből a pénzből, melyből a Magyar Állami Operaház Andrássy úti épületének felújítására, illetve az Eiffel Műhelyházra plusz 4,56 milliárd forintot szán a kormány.
  • 8,7 milliárdot csoportosít át a kormány az innovációs tárcának a hulladékgazdálkodási feladatok kezelésére, illetve a kapcsolódó kártalanításokra.

(Magyar Közlöny)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!