szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Most New Yorkból, Miamiból, Torontóból és Reykjavíkból hoznak haza magyarokat. Csütörtökön landol Budapesten az a repülőgép, amellyel 120 magyar hoznak haza, többségüket Észak-Amerikából – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Csütörtökön landol Budapesten az a repülőgép, amellyel 120 magyar hoznak haza, többségüket Észak-Amerikából – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Ezúttal New Yorkból, Miamiból, Torontóból és hazafelé útközben Reykjavíkból vettek fel utasokat, összesen 120-at.

Szijjártó Péter elmondása szerint már három hónapja zajlik „Magyarország történetének legnagyobb hazatérési akciója”.

A világ 116 országából eddig 9529 magyart hoztak haza és még mindig szervezik 624 hazatérését.

A közép-európai együttműködés keretében hazahoznak 21 szlovák, 4 cseh, 4 szlovén és 2 osztrák állampolgárt is.

Szijjártó arról is beszélt, hogy továbbra is dolgoznak külföldön rekedt magyarokat hazahozatalán, mindaddig, amíg a nemzetközi polgári repülésre vonatkozó korlátozó intézkedések érvényben vannak.

Legutóbb az Egyesült Arab Emírségekből hoztak haza nyolc magyart, köztük a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, Dzsudzsák Balázst. A labdarúgó azt mondta, miután hazaérkezett, hogy nem Dzsudzsák Balázsként jelentkezett a külügynél, hanem hétköznapi magyar állampolgárként.

Dzsudzsák hálás a külügynek, amiért hazahozták

A magyar válogatott labdarúgó állítja, szabadságra érkezett haza, mert az Egyesült Arab Emírségekben is leállt a bajnokság a vírus miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az IKEA üzeni, hogy nem engednek be egyszerre mindenkit

Az IKEA üzeni, hogy nem engednek be egyszerre mindenkit

Új ikonok érkeznek a Windows 10-be, de más újítás is várható

Új ikonok érkeznek a Windows 10-be, de más újítás is várható

Frissítsen, remek új funkciók érkeztek a Windows böngészőjébe

Frissítsen, remek új funkciók érkeztek a Windows böngészőjébe