szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar válogatott labdarúgó állítja, szabadságra érkezett haza, mert az Egyesült Arab Emírségekben is leállt a bajnokság a vírus miatt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Ahogy korábban megírtuk, Dzsudzsák Balázs is rajta volt azon a gépen, amely több magyart is hazahozott a közelmúltban az Egyesült Arab Emírségekből. A külügy tájékoztatása szerint a magyarokért indult gép Dzsudzsákon kívül hét embert szállított vissza Magyarországra.

A történtek után a középpályás a Nemzeti Sportnak adott interjúban arról beszélt, hogy a hazautat nem magának szervezte, pontosabban:

Miután kiderült, hogy az al-Ainnál elengednek szabadságra bennünket, megfogalmazódott bennem, jó lenne hazajönni. Felvettem a kapcsolatot a helyi külüggyel, tájékoztattak, hogy másik hét magyar is vár a gépre, velük haza tudok menni.”

A labdarúgó azt is mondta, hogy nem Dzsudzsák Balázsként jelentkezett a külügynél, hanem hétköznapi magyar állampolgárként. „Most, hogy hazaértem, két hétre karanténba vonulok. A következő tizennégy napban ki sem teszem a lábam a kerítésen kívülre” – mondta.

Arról is beszélt Dzsudzsák, nem igaz, hogy kirúgták volna a csapatától, az al-Aintól. „Mindössze annyi történt, hogy miután kiderült, a bajnokságunkat augusztusig mindenképpen felfüggesztik, a klubomtól engedélyt kaptam rá, hogy Magyarországra utazzak. Ahogy az összes ott futballozó külföldi is…”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Sport

Megvan Dzsudzsák új klubja

Nem lesz NB I.-es labdarúgó Dzsudzsák Balázs, marad az Egyesült Arab Emírségekben. Igaz, másik klubnál.

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba

Család és üzlet: teszten a Lenovo két új táblagépe

Család és üzlet: teszten a Lenovo két új táblagépe

Magát lakberendezőnek kiadva vitt el több százezer forint értékű terméket egy házaspár a kiskunfélegyházi festékboltból

Magát lakberendezőnek kiadva vitt el több százezer forint értékű terméket egy házaspár a kiskunfélegyházi festékboltból