szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Perényi Zsigmond feladatait átmenetileg Palkovics László látja el.

Saját kezdeményezésére, egészségügyi okok miatt távozik az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára. Perényi Zsigmond tavaly ősz óta töltött be a posztot, az államtitkári megbízatás megszűnésének időpontját a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök határozza meg.

A jelenlegi kormányzati struktúrában az innovációs és technológiai miniszter felel az európai uniós források felhasználásáért. A tárca új szakterületi államtitkárának személyéről a későbbiekben születik döntés.

Az átmeneti időszakban a fejlesztéspolitikai ügyeket az innovációs és technológiai miniszter, Palkovics László közvetlen irányítása alatt kezeli a minisztérium.

Perényi Zsigmond életpályáját egy korábbi cikkünkben mutattuk be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!